Negentien arrestaties in ‘kalm’ Ondiep

De politie in Utrecht heeft woensdagavond negentien mensen gearresteerd in en rond de wijk Ondiep. De politie hield de personen aan voor onder meer belediging van agenten en vernieling, aldus een woordvoerder donderdag....

ANP

Vergeleken met de dag ervoor, toen 135 mensen werden gearresteerd, spreekt de politie van een ‘relatief rustige avond’. Grote ongeregeldheden bleven uit. Met hekken op de toegangswegen was de wijk opnieuw op slot gezet om reltoeristen buiten de deur te houden.

De hekken blijven in ieder geval staan tot na de stille tocht voor de doodgeschoten man donderdagavond, liet de zegsman weten. De politie wil er alles aan doen om de stille tocht, die gepland staat voor 19.00 uur, zonder ordeverstoringen te laten verlopen. Agenten zullen in grote getale aanwezig zijn.

De politie had woensdag cameratorens geplaatst in Ondiep om de boel in de gaten te houden. De torens zijn hoger dan een lantaarnpaal en het is niet mogelijk erin te klimmen. Bovenop de toren is een camera bevestigd.

Stille tocht
De stille tocht mag donderdagavond door iedereen worden bijgewoond, liet een woordvoerder van de gemeente Utrecht weten. De politie is wel extra alert op mensen die er op uit zijn om de openbare orde te verstoren.

De tocht begint om 19 uur bij het dartcentrum in de Tomaatstraat in de wijk. Familie, vrienden en andere belangstellenden lopen via de stamkroeg van de 54-jarige Mulder en de voetbalkantine van de club waar hij ooit voetbalde, naar de plek waar hij werd doodgeschoten. De organisatie rekent op tweeduizend tot vijfduizend mensen.

Een bewoonster van de Utrechtse wijk Ondiep laat een politieagent haar legitimatiebewijs zien. Zonder aantoonbaar bewijs dat ze in de wijk woont, mag ze er niet in. (ANP) Beeld
Een bewoonster van de Utrechtse wijk Ondiep laat een politieagent haar legitimatiebewijs zien. Zonder aantoonbaar bewijs dat ze in de wijk woont, mag ze er niet in. (ANP)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden