NieuwsOuderschapsverlof

Negen weken ouderschapsverlof met behoud helft van salaris vanaf 2022

Jonge ouders in loondienst krijgen in het eerste jaar van hun kind negen weken betaald ouderschapsverlof. De gedeeltelijke doorbetaling van hun loon moet hen stimuleren het verlof nu ook eens echt op te gaan nemen.

In totaal kunnen jonge ouders in loondienst straks in het eerste jaar van hun kind 15 weken grotendeels doorbetaald verlof opnemen.Beeld Marcel van den Bergh

Dit kondigt minister Koolmees van Sociale Zaken aan in een brief aan de Tweede Kamer. Het is de bedoeling dat de nieuwe regeling in augustus 2022 ingaat. Jonge ouders in loondienst kunnen dan in het eerste jaar van hun kind 15 weken grotendeels doorbetaald verlof opnemen door een combinatie van geboorteverlof en ouderschapsverlof. Dat kan in één keer of gespreid.

Nu hebben ouders die in loondienst werken al recht op 26 weken onbetaald ouderschapsverlof. Die kunnen zij in de eerste acht jaar van hun kind opnemen. Dat kan in één keer of gespreid, bijvoorbeeld een tijdlang een dag per week. In dat laatste geval is het inkomensverlies lager.

9 van deze 26 weken worden straks gedeeltelijk doorbetaald. Uitkeringsinstantie UWV gaat een uitkering betalen die de helft van het loon dekt tot een maximum van 2.385 euro per maand. Koolmees schat dat 200 duizend mensen jaarlijks gebruik gaan maken van de regeling. De uitgaven schat hij op 350 miljoen euro. Waar dit geld vandaan komt, wordt volgens het ministerie duidelijk als Koolmees het wetsvoorstel bij het parlement indient.

Gespreid

De negen weken hoeven niet in één keer te worden opgenomen, dit kan ook gespreid over het eerste levensjaar van het kind, bijvoorbeeld met een dag verlof per week. Dan is het inkomensverlies lager. Vakbewegingen en werkgevers kunnen in cao’s afspraken maken over aanvullingen op deze UWV-uitkering. Dat kunnen werkgevers ook zelf doen in bedrijfsregelingen.

De regeling is een reactie op een Europese richtlijn die een jaar geleden werd aangenomen. Die verplicht lidstaten om twee maanden verlof voor jonge ouders in te voeren met een ‘adequate uitkering’. Lidstaten hebben tot augustus 2022 de tijd om aan deze wet te voldoen. Met het nieuwe doorbetaalde verlof haalt het kabinet die termijn.

Het kabinet heeft zich in Brussel lang tegen de Europese richtlijn verzet, maar omarmt die nu toch als een goed idee om de verdeling van arbeid en zorg tussen jonge ouders evenwichtiger te maken. ‘Als mannen direct na de geboorte van hun kind meer verlof opnemen, draagt dat bij aan een meer gelijke taakverdeling binnen het huishouden, zodat vrouwen in potentie meer uren (blijven) werken’, schrijft Koolmees aan de Tweede Kamer. 

Jonge moeders

Het is ook de hoop dat vooral jonge moeders na de geboorte van het kind langer blijven werken. Vrouwen werken vaak in deeltijd en gaan nu na de geboorte van een kind meestal nog iets korter werken. ‘Langer verlof voor beide ouders geeft de mogelijkheid de beslissing over het aantal werkuren uit te stellen. Dit kan het urenverval bij vrouwen verkleinen’, aldus Koolmees.

Het kabinet heeft het geboorteverlof voor partners eerder al uitgebreid van twee naar vijf dagen. Dat wordt vanaf aankomende 1 juli zes weken. Hiervan wordt één week volledig doorbetaald door de werkgever. Die week moet worden opgenomen binnen de eerste vier weken na de bevalling. De vijf weken die hierop volgen krijgt de werknemer een uitkering van het UWV van 70 procent van het loon met een maximum van zo’n 3.185 euro per maand. De werkgever kan dit aanvullen tot het volledige salaris.

Als jonge ouders in loondienst het deels doorbetaalde geboorteverlof (zes weken) en het betaalde ouderschapsverlof (negen weken) in het eerste jaar van hun kind combineren, kunnen zij vijftien weken verlof opnemen. Dat kan in één keer of gespreid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden