Nederlanders willen vrijwilligerswerk doen onder werktijd

Een op de drie werkende Nederlanders doet momenteel wel eens vrijwilligerswerk. Circa een derde van degenen die nu geen vrijwilligerswerk doet, zou dit wel doen als de baas hiertoe mogelijkheden zou bieden. Daarmee zou namelijk de belangrijkste reden om ervan af te zien, tijdgebrek, worden weggenomen. Dit blijkt uit onderzoek van de ING onder meer dan duizend respondenten in Nederland.

© THINKSTOCK Beeld
© THINKSTOCK

Zeven op de tien Nederlanders in loondienst vindt het belangrijk om zich in te zetten voor projecten waarmee ze iets terug kunnen doen voor de samenleving. Bedrijven zou het bovendien verplicht moeten worden om iets terug te doen voor de samenleving, vindt twee derde.

Het overgrote deel van de beroepsbevolking (85 procent) vindt het (zeer) belangrijk dat de werkgever iets teruggeeft aan de samenleving. Dit geldt nog meer voor werknemers bij grote organisaties. Twee derde van de beroepsbevolking vindt zelfs dat iedere werkgever verplicht zou moeten worden iets terug te doen voor de samenleving. Te denken valt dan aan vrijwilligerswerk, maar ook aan het creëren van stageplaatsen voor jongeren, het stimuleren van milieuvriendelijk vervoer of energiebesparing.

Belang werkgever
Professor Lucas C.P.M. Meijs, Hoogleraar Strategische Filantropie Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit: 'Werknemers verwachten een duidelijke sociale en verantwoorde maatschappelijke rol van hun werkgever. (...) De werkomgeving fungeert als een geleider naar vrijwilligerswerk en wordt daarin steeds belangrijker. Het organiseren van vrijwilligerswerk voor werknemers is daarmee een belangrijke methode om vrijwilligerswerk plaats te laten vinden in de samenleving.'

Werkplezier

De redenen die werknemers noemen om vrijwilligerswerk te doen, zijn: het is leuk (60 procent), iets terug doen voor de samenleving (52 procent), het geeft een goed gevoel (49 procent), sociale contacten opdoen (42 procent), meer mensen leren kennen (32 procent) en nieuwe ervaringen opdoen (32 procent). Jongeren tot 30 jaar doen vaker dan ouderen vrijwilligerswerk om hun cv aan te vullen. Maar voor de rest verschillen zij niet van hun oudere collega's in hun standpunten over vrijwilligerswerk. Tijdgebrek is de belangrijkste reden waarom werknemers niet aan vrijwilligerswerk doen (61 procent).

Onder werktijd

Als het vrijwilligerswerk deels of geheel in de tijd van de baas mag plaatsvinden, zegt 35 procent van de niet-vrijwilligers zeer geïnteresseerd te zijn hieraan mee te doen. Daarnaast zou de werkgever een aantal vrijwilligersprojecten moeten bieden waaruit werknemers kunnen kiezen.

Middelen en tijd
Werkgevers die hun medewerkers in de gelegenheid stellen om vrijwilligerswerk te laten doen, doen dit door: materialen of middelen ter beschikking te stellen (38 procent), werknemers onder werktijd vrijwilligerswerk laten doen (31 procent), een aantal projecten aan te bieden waaruit werknemers kunnen kiezen (28 procent) of geld beschikbaar te stellen (13 procent). Bij drie op de vijf van deze werkgevers hebben de projecten iets te maken met de activiteiten van de werkgever, branche of is er wel een link op een ander vlak.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden