Nederlander met dubbele nationaliteit moet kunnen en vrouw gaat bij Shell op centen passen

Goedenmorgen. Het kabinet doet te weinig om vluchtelingen aan het werk te krijgen, vinden werkgevers en werknemers. Maar 10 procent van de instromers vindt redelijk makkelijk een baan. Ook in dit ochtendoverzicht: vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven, voor zover die er zijn, zijn opvallend vaak financieel directeur. En de van fraude verdachte vastgoedman Ger Visser van Eurocommerce hoort vandaag het vonnis van de rechtbank.

Asielzoekers in Nederland komen moeilijk aan een baan Beeld anp

Terwijl u sliep

Den Haag laks met werk voor asielzoekers
Werkgevers en werknemers vinden dat het kabinet te weinig doet om de tienduizenden vluchtelingen die in 2015 naar Nederland zijn gekomen aan het werk te krijgen. Optimisme dat dit vanzelf goedkomt, is ongegrond.

PvdA en D66: Nederlander moet dubbele nationaliteit kunnen hebben
Tijdelijk in het buitenland wonende Nederlanders stuiten op veel praktische problemen als zij een nieuwe nationaliteit aannemen en daardoor de Nederlandse verliezen. Bovendien zegt het niets over de loyaliteit aan Nederland als onderdanen twee, of zelfs meer, nationaliteiten hebben.

CSI in de polder: politie gaat automatische gezichtsherkenning invoeren
Het lijkt wel tv: met een computersysteem zoekt de politie pijlsnel door honderdduizenden foto's uit een database. Vanaf vandaag ook in Nederland. Kon dat niet allang? 'Nee, dat denken we door series als CSI.'

Obama: VS gaan optreden tegen Rusland vanwege vermeende hackpraktijken
De Verenigde Staten gaan maatregelen nemen tegen Rusland vanwege de vermeende inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat heeft president Barack Obama donderdag in een radio-interview gezegd.

Automatische gezichtsherkenning door de politie Beeld Raymond Rutting

Vandaag in het nieuws

De rechter doet uitspraak in de zaak tegen vastgoedman Ger Visser van Eurocommerce, die wordt verdacht van fraude. Het OM heeft vier jaar cel tegen hem geëist. In Peking geldt voor het eerst dit jaar code rood vanwege de luchtvervuiling. Om 18.15 strijden de Nederlandse handbalsters op het EK tegen Denemarken om een finaleplaats. Er is ook voetbal: Heerenveen tegen Willem II in de Eredivisie. En het is Foute Kersttruiendag, een initiatief van Save the Children, overgewaaid uit Groot-Brittannië.

Aanraders van de redactie

Werken onder niveau is wellicht beter dan niet werken
Voor asielzoekers is het in Nederland moeilijk een baan te vinden. Dat heeft te maken met taalachterstand en lage opleiding. Vooral het leren van de nieuwe taal gaat stroef.(+)

Vrouw gaat bij Shell op centen passen
De weinige topvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven zijn opvallend vaak financieel directeur. Ook bij Shell gaat een vrouw het geld beheren. 'Veel mensen denken dat vrouwen goed met geld kunnen omgaan.'(+)

Mooie diploma's en hoop, maar geen baan

Columnist Sheila Sitalsing over 'Integratie in Zicht?', een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). 'Met een vraagteken in de kop werp je als auteur bij aanvang al de handdoek in de ring: mensen, ik weet het eigenlijk ook niet.' (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Susan Lenderink, financieel directeur van de Bijenkorf Beeld Jeroen Bouman

Israëlische kolonisten maken zich op voor slag om 'Gods land'
Nog tien dagen heeft Israël om de 'illegale buitenpost' Amona op de Westelijke Jordaanoever te ontruimen. Maar de lokale Joodse bevolking weigert te vertrekken. Dat kan internationaal grote gevolgen hebben.(+)

Bij tunnelmond A2 verbetert veel, maar niet de lucht
Als alles volgens plan is verlopen, is vannacht 's lands eerste dubbellaagse tunnel in gebruik genomen. Die biedt Maastricht een betere doorstroming én schonere lucht. Maar niet iedereen haalt opgelucht adem.(+)

'Voor journalisten is er altijd een soort dreiging'
Verslaggeverscolumn van Toine Heijmans in Panama. Waarom Okke Ornstein in dezelfde gevangenis zit als dictator Noriega.(+)

Een kolonist klimt een van de leeggehaalde woningen in de nederzetting Amona binnen. Beeld epa
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.