'Nederland moet voortouw nemen bij klimaat' en Clinton krijgt steun van Powell

Goedemorgen. Een groep van 40 grote bedrijven schaart zich achter de Klimaatwet van PvdA-leider Samsom en GroenLinks-leider Klaver. Volgens de rechter kreeg De Lotto op onjuiste wijze een vergunning. Verder debatteert de Kamer vandaag over hulp bij zelfdoding bij een voltooid leven en leest u alles over de eerste wetenschappelijke biografie over koningin Juliana.

Redactie
Koningin Juliana in 1976. Beeld anp
Koningin Juliana in 1976.Beeld anp

Britse premier May waarschuwde bankiers voor gevolgen Brexit

Een maand voor het Brexit-referendum zei de Britse premier Theresa May tegen zakenbankiers dat ze vreesde dat bedrijven het Verenigd Koninkrijk zouden verlaten bij een Brexit.

Clinton krijgt steun van Republikeinse ex-minister Powell

Colin Powell, de minister van Buitenlandse Zaken in de Republikeinse regering van president George W. Bush, steunt Democrate Hillary Clinton als president.

'Nederland moet voortouw nemen bij klimaatdoelen'

Een groep van 40 grote bedrijven schaart zich achter de Klimaatwet van PvdA-leider Samsom en GroenLinks-leider Klaver. Zij roepen het volgende kabinet op de langetermijndoelen van het Klimaatakkoord van Parijs wettelijk vast te leggen om zo de opwarming van de aarde af te remmen.

Rechter: De Lotto kreeg op onjuiste wijze vergunning

De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) heeft vorig jaar in strijd met Europese regels onderhands een vergunning gegeven aan kansspelaanbieder De Lotto. Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Den Haag.

Nieuws van vandaag

De Tweede Kamer debatteert over de laatste stand van zaken rond het strafrechtelijk onderzoek naar het neerschieten van vlucht MH17. Ook praat de Kamer over het plan om hulp bij zelfdoding toe te staan aan ouderen die vinden dat hun leven is voltooid.

De Spaanse jury in de rechtszaak over de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein beraadt zich in absolute afzondering. Bronnen bij justitie verwachten dat de jury tussen vandaag en vrijdag uitspraak zal doen. Vanavond worden tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door de zes genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs bekendgemaakt.

Aanraders van de redactie

'Juliana had een gebrek aan realiteitszin'

Het huwelijk van koningin Juliana en prins Bernhard was nog veel slechter dan tot nog toe bekend was. Jolande Withuis schreef de eerste wetenschappelijke biografie over Juliana. 'Het is heel treurig, ja.' (+)

Column Sheila: De cultuurstrijd in de top bij ABN Amro leest als een bestseller

Voor het vervolg op De prooi, de bestseller waarin Jeroen Smit reconstrueert hoe het eens machtige ABN Amro ten onder ging aan ruzie en hoogmoed in de top, hoeven we niet naar de boekhandel. Gewoon de krant lezen, preciezer gezegd: het Financieele Dagblad, dat heeft weten te infiltreren bij de voormalige staatsbank en de daar opgedane kennis dezer dagen royaal met het lezerspubliek deelt. (+)

Hillary, 24 jaar eerder

Het is 1992. Bill Clinton heft zich kandidaat gesteld voor het Amerikaanse presidentschap. Zijn vrouw Hillary doet volop mee aan de campagne. Zij hadden elkaar ontmoet op Yale. Op die elite-universiteit kregen ze elkaar snel in de smiezen, maar geen van tweeën durfde een gesprek aan te gaan.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Veel vragen na rouwadvertentie echtpaar Van der Heijden

Een rouwadvertentie als politieke actie: oud-CDA-Kamerlid Van der Heijden en zijn vrouw maakten een einde aan hun leven en pleitten voor meer ruimte voor euthanasie. (+)

Er rust een vloek op de linkse samenwerking

Links ruziet weer eens over linkse samenwerking. Gaan SP, PvdA en GroenLinks elkaar ooit vinden? 'Hun links is niet mijn links.'. (+)

Van cybersecurity-analist tot rattenvanger: dit zijn óók ambtenaren

De provincie Friesland promoten, rattenvangen voor het waterschap, opkomen voor kwetsbare ouderen in de gemeente of Nederland digitaal veiliger maken voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. Werken bij de overheid kent verschillende facetten. Deze mensen vertellen er over. (+)

null Beeld Bas van der Schot
Beeld Bas van der Schot
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden