Nederland in de plus door samenwerking

Nederland staat bestuurlijk voor een interessante uitdaging. De kiezer heeft bepaald dat er een krappe mogelijkheid bestaat over rechts, een ondermaatse optie over links en een geforceerde mogelijkheid door het midden....

Willy van der Meer en Groningen

Tijd om onze hersens te gebruiken. Ik hoop dat onze gekozenen dat nu eens letterlijk doen. Wanneer we onze hersens links en rechts laten samenwerken, vermenigvuldigt het resultaat. Ook het voetbal als actuele metafoor biedt aanknopingspunten.

Kijk maar naar een opstelling. Daarbij is de een vooral rechtsbenig, de ander vooral linksbenig en Wesley Sneijder gewoon tweebenig. Tweebenig is handig en wanneer je naar de samenwerking van je handen kijkt, kun je voor je neus de voordelen zien.

Als land kunnen we sprongen vooruit maken wanneer links en rechts gewoon goed samenwerken. Van de strijd om de kiezer naar de samenwerking van welwillenden. Dat is verantwoordelijkheid nemen. Op weg naar een kabinetsperiode zonder debatten, vliegen afvangen, bureaucratie opvoerende amendementen en andere veel te dure ergernis.

reageren? vk.nl/briefvandedag

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden