Nationale baronnen beurs

34 jaar. Acad. Pionier, trekt karren. Sterk analytisch, planmatig. Vastbijter. Mensgerichte people-manager. Humor. Verandert problemen in kansen. Ideaal als manager van Business Unit....

Van onze verslaggeefster

Margreet Vermeulen

Amsterdam

Managers voelen tegenwoordig de tucht van de markt aan den lijve. De fusie- en overnamegolf eist elke dag nieuwe slachtoffers in het segment leidinggevenden. Ook is het reuze modern om de trap van boven af schoon te vegen, als er gesaneerd moet worden. En gesaneerd en gesneden wordt er permanent. Unilever - om maar een voorbeeld te noemen - halveert de komende jaren het aantal 'koningen en baronnen', zoals de hofhouding van Morris Tabaksblat heet.

De managers die dit alles overleven, kunnen vaak slechts op 'projectbasis' in dienst blijven. Na afloop van het project moeten ze alsnog op zoek naar een baan.

Voor deze werkloze managers en flex-managers is er nu de Nationale Management Beurs. Een soort landelijk, geheel geautomatiseerd, arbeidsbureau voor managers op hoger en topniveau. Dit initiatief van Polanski & partners - 'intermediairs in commercieel (top)management' - is bedacht door Ine van der Pol, die haar inspiratie put uit haar eigen ervaring als werkloze manager. 'Het arbeidsbureau zei ronduit dat ze niks voor mij konden doen. Ik solliciteerde me een slag in de rondte, durfde niet op vakantie uit angst een uitnodiging voor een sollicitatie-gesprek te missen. Mijn curriculum vitea stuurde ik in honderdvoud rond aan evenzoveel werving- en selectiebureaus.' Dat moet anders kunnen en beter, dacht ze.

Daarom is er nu de Nationale Management Beurs waar de werkloze manager zichzelf en zijn talenten kosteloos kan laten 'noteren'. Via het beursbericht dat Polanski & Partners landelijk verspreidt, worden de managers in kwestie aangeprezen als een strateeg die tevens kan implementeren of als alerte teamplayer, participatief en open.

Bedrijven en instellingen die vacatures hebben op leidinggevend niveau kunnen die - eveneens kosteloos - melden bij de Nationale Management Beurs. Binnen tien dagen krijgen ze een 'shortlist' met bruikbare kandidaten. De selectie blijft in handen van de werkgever zelf. Pas als er een kandidaat wordt aangenomen, gaat bij Polanski & partners de kassa rinkelen. De werkgever betaalt dan een eenmalige 'fee' van twee maandsalarissen. 'Een prikkie in vergelijking met de prijs die head-hunters in rekening brengen', vindt van der Pol. 'Die vragen vaak 30 procent van het jaarsalaris - ongeacht of de missie is volbracht.'

Het bijzondere van de Management Beurs is dat directeur Van der Pol niet alle informatie voor zichzelf houdt. Alle bestaande werving- en selectiebureaus mogen juist naar hartelust grasduinen in het bestand dat zij opbouwt. 'Dat vergroot de kansen van werkzoekenden op nieuwe werk.'

Aan De Beurs van Ine van der Pol staan niet alleen vaste banen genoteerd, maar ook projecten en andere vormen van tijdelijk werk. Want die markt heeft de toekomst, verwacht ze.

'Het is tegenwoordig schering en inslag dat managers op project-basis werken. Werken op project-basis is vaak hard aanpoten. En dus is er weinig tijd om uit te kijken naar de volgende job. Dat kunnen wij die project-managers uit handen nemen.' Van der Pol schat zelfs dat over vijf jaar meer dan de helft van de managers hun huidige vaste baan is kwijtgeraakt. 'Daar kan wel weer een vaste baan voor in de plaats komen, maar vaak ook niet.' Want, zegt van der Pol, we staannog maar aan het begin van de slankheidsmanie die door het bedrijfsleven waart.

Managers die genoteerd willen worden aan de Nationale Management Beurs moeten 30 jaar zijn of ouder, minimaal op HBO-niveau gewerkt hebben, gespecialiseerd zijn in een bepaalde branche en ten minste 4 jaar lang hun sporen hebben verdiend.

De beurs is uitdrukkelijk ook bedoeld voor werkloze managers, maar natuurlijk is de manager die 'in de markt is voor een nieuwe uitdaging' of die 'toe is aan die volgende carrièrestap' ook welkom. 'Wij doen het werk voor u. Als echte hoekmannen en vrouwen.'

47 jaar. alg./comm. directeur. Organiseren & vastzittende bedrijven dynamiseren. (Inter-)nationaal. Commercieel. Resultaat en mensgericht. Branche-kennis: financièele diensten, milieu.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden