Nanjing

In de oude keizersstad Nanjing is een fotozaak opgerold die achter de schermen een SM-studio bleek te hebben. In de zaak, de Scherpe Ruimte Studio geheten, konden liefhebbers van sadomasochisme tegen betaling van 300 renminbi (35 euro) een uur lang opnames maken van blote modellen die in de weer waren met een SM-uitrusting. 'Je kon die meisjes vastbinden en als je andere wensen had kon je daar met de uitbater over onderhandelen. Alles kon, zolang je hun leven maar niet in gevaar bracht', zegt een klant in de Nanjing Morning Post.

Hans Moleman

De studio had honderd jonge vrouwen in de aanbieding voor SM-spel. De ruimte was uitgerust met attributen als kooien, handboeien, leren zweepjes en touw. De eigenaar was een fotograaf die de ruimte eerst had gebruikt voor bruidsfotografie. Drie jaar geleden veranderde hij het thema, omdat er met SM meer geld te verdienen bleek.


Omwonenden toonden zich volgens de krant geschokt. De politie van Nanjing was er al wel van op de hoogte, maar had de zaak een tijd lang gedoogd. China is overigens van oudsher bekend met sadomasochisme. Historische verslagen melden dat het Song-keizerrijk 1.100 jaar geleden al hovelingen kende die er genot in vonden vrouwen tegen betaling met het zweepje te geven.


Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden