Najaarskrokusstampers

Ik bezoek bijna elk jaar Egypte. Kruiden zijn daar veel goedkoper dan in Nederland. Dat is vooral aantrekkelijk als het dure kruiden betreft....

G. Kleinrensink, Amersfoort

De kans dat het echte saffraan is, is het grootst bij de donker gekleurde variëteit. De gele is hoogstwaarschijnlijk saffloer, imitatiesaffraan, die weliswaar flink kleur afgeeft, maar niet de bijzondere smaak van echte saffraan. Deze bestaat uit de gedroogde stampers van de najaarskrokus en kan alleen met de hand geoogst worden. Saffraan is de duurste ‘specerij’ ter wereld, waarvoor gauw 8 euro per gram wordt betaald. In Egypte kan dat misschien iets minder zijn, maar niet heel veel, gezien de internationale vraag en het feit dat Egypte zelf geen noemenswaardige saffraanproducent is.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden