Nagel maakt 'ontslag' Smeets politiek: 'maak dit ongedaan'

Het stoppen van 'De Mart' is wereldnieuws in eigen land. Volgend jaar wordt de anchor van NOS Studio Sport 65 jaar en moet hij met pensioen. Jan Nagel, de verdediger van de senioren en feilloos aanvoeler van maatschappelijk sentiment, neemt het voor hem op. 'Maak dit gedwongen ontslag ongedaan.'

Beeld anp

50Plus, de politieke partij van Jan Nagel, stelt dat de NOS op haar website reclame maakt voor de publieke omroep met de slogan 'van iedereen, voor iedereen.' Dat 'voor iedereen' moet als het aan Nagel en trawanten zeker gelden voor Mart Smeets, die 'pas in 2014 wil stoppen', zo stelt de partij in een speciaal persbericht.

Daarom is het 'absurd en inconsequent dat in een tijd dat de politiek zich in grote meerderheid uitspreekt voor het verhogen van de pensioenleeftijd, een unieke presentator met zeer veel kennis en een ongekende ervaring, die zelf wil doorgaan, gedwongen wordt ontslag te nemen', aldus de partij.

Heuse opiniepeiling
Om de eigen woorden kracht bij te zetten gooide 50Plus er een heuse opiniepeiling tegenaan. Uiteraard gedaan door Maurice de Hond. Wat blijkt? Het volk wil in overgrote meerderheid blijven genieten van de grootmeester van de vaderlandse sportverslaggeving.

Slechts 20 procent van de ondervraagden vindt dat Smeets op zijn 65ste moet stoppen. Bijna 70 procent stelt dat Smeets op het scherm mag blijven. Bij vrouwen scoort Smeets nog hoger dan bij mannen. Want hoewel er vaak grappen worden gemaakt over Mart - mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen - Smeets, is 67 procent van de ondervraagden positief over hem.

Na deze Smeets-zaken moesten de respondenten ook nog wat vragen over het pensioenakkoord beantwoorden. Daaruit bleek onder andere dat er ongeveer evenveel tegen- als voorstanders van de verhoging van de pensioenleeftijd zijn.

Overigens hoeven fans van Smeets niet te vrezen dat ze nooit meer iets van Mart zullen vernemen. Volgend jaar zijn de Olympische Spelen zijn laatste grote project. Daarna eindigt zijn vast dienstverband bij de NOS, maar zal hij nog wel bij losse projecten betrokken blijven.


Jan Nagel.
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.