Nieuws Impossible Foods

Na Beyond wil ook Impossible naar Europa

Beyond Meat maakte al de overstap van de VS naar Europa en nu waagt ook de andere grote Amerikaanse maker van vleesvervangers de sprong: Impossible Foods.  

De vegetarische Impossible Burger. Beeld REUTERS

De maker van de in de VS populaire Impossible Burger heeft in Nederland een aanvraag gedaan om de Europese markt te kunnen betreden. Impossible gebruikt een speciaal ontwikkeld soja-eiwit genaamd leghemoglobine of kortweg heme. Dat stofje geeft vleesvervangers volgens het bedrijf een echte vleessmaak en zorgt voor ‘bloederigheid’ in de pan. In Europa zijn genetisch gemanipuleerde voedingsstoffen aan strengere regels gebonden. Nederlandse goedkeuring van heme geldt voor de hele EU. De vraag naar vegan ‘vlees’ stijgt enorm. Veel fabrikanten spelen daar op in. Zo nam Unilever de Vegetarische Slager over.

Meer over vleesvervangers

Impossible Foods levert nu al op grote schaal hamburgers aan de Burger King in Amerika. 

Concurrentie heeft Impossible Foods ook: de Beyond Meat burger. Context is alles, zeker voor een kwalificatie als ‘bloederig’. Welbeschouwd kan het woord wel wat positieve pr gebruiken en die is er nu in de vorm van de Beyond Burger van de Amerikaanse nepvleesboer Beyond Meat.

Wat maakt een vegaburger lekker? Nepbloed in elk geval niet. Wat wel werkt: paneermeel, herkenbare ingrediënten en kaas. De Volkskrant testte 82 burgers. Welke was het lekkerst?

Eerder heeft het proefpanel zich al gebogen over vegetarische rookworsten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden