Mylène d'Anjou luistert goed naar de adviezen van haar engel

'Het komt goed.' Deze dooddoener zingt/schreeuwt Mylène d'Anjou aan het eind van haar programma Stuk. Het lijkt een hartenkreet op het randje van tegen beter weten in....

Patrick van den Hanenberg

Zoals bekend uit vorige programma's is Mylène d'Anjou op haar best als ontredderde vrouw. Deze keer kijkt zij om zich heen en ziet ze dat iedereen ziekmakend gelukkig is. Zij moet het doen met een lilliputter-zangleraar die haar verbiedt te zingen, omdat dat het beste voor haar stem is. Daarom gaat zij in de contramine: opzettelijk in de weg staan als zo'n vrouw met kinderwagen zich in de tram wil wurmen. Zij brengt mannen in verlegenheid door in het openbaar seksueel lastig te vallen. En om haar eigen gebreken enigszins te versluieren verzint zij zelf de weeffoutjes bij grote vrouwen, zoals Barbra Streisand, Beatrix en Judy Garland.

Verder luistert ze ook goed naar de engel, die haar in plat Rotterdams van advies dient. Dat komt neer op de bekende Rotterdamse levensvisie: niet aanstellen, niet zeuren, niet te veel navelstaren, en gooi de overbodige ballast overboord.

Daardoor staat er een eigenzinnige vrouw op het podium, die ongegeneerd en met veel humor haar zwakke kanten laat zien, maar zich niet de les laat lezen. Daar kun je makkelijk en met veel plezier anderhalf uur naar kij-ken.

En luisteren. Want na Jenny Arean heeft Mylène d'Anjou ongetwijfeld de krachtigste stem uit de kleinkunstwereld. Die past uitstekend bij de liedteksten van Jeroen Zijlstra. Hij is zuinig met grote woorden en slaagt er zo in romantiek met beide benen op de grond te houden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden