muziek

Macbeth van Shakespeare door het Düsseldorfer Schauspielhaus. Regisseur Jürgen Gosch maakt van Macbeth een koelbloedige moordenaar, die het bloed rijkelijk doet vloeien....

holland festival
Gatz, het boek The Great Gatsby als uitgangspunt en leidraad van een voorstelling door Elevator Repair Service uit New York. Een voorleesmarathon op een muf kantoor, op 14 (deel 1) en 15 (deel 2) juni, 16 en 17 juni (marathon v.a. 16u) in Theater Bellevue, Amsterdam.

holland festival
Cry Love, multidisciplinaire dansvoorstelling van Nanine Linning over ‘de mens die worstelt met zichzelf en zijn medemens, voortgestuwd door zijn instinct, driften en emoties’. Muziek; Jacob ter Veldhuis. Vrijdag, zaterdag en zondag in de Zuiveringshal, Westergasfabriek, Amsterdam.

holland festival
Nightwatching, Rembrandts beroemde schilderij als theaterstuk in een installatie van Peter Greenaway. Dagelijks van 9 tot 18 uur in het Rijksmuseum, Amsterdam. Tot en met 6 augustus.

theater
Paradiso, (mobiele) locatievoorstelling van Theatergroep Max. in samenwerking met architectuurstudenten van de TU Delft en de Design Academy in Eindhoven. Een ‘ervaringsvoorstelling’ over de nieuwe mens in een ideale wereld, die zich afspeelt in vier utopische huizen, gebouwd in een loods. Regie en tekst: Moniek Merkx. Muziek: Joop van Brakel. In Sportcentrum TU Delft, vanavond t/m 25 juni; première op 10 juni. Zie ook: www.tgmax.nl

theater
Huis-clos van Sartre door Theater Het Hof. Over twee vrouwen en een man die in de hel terecht komen: voor de eeuwigheid in elkaars gezelschap. Reprise. Vanavond t/m 2 juli in Theater Het Hof, Arnhem.

theater
Blind, solo van Lizzy Timmers over een wetenschapper die door de eenzame dood van een bovenbuurvrouw besluit haar leven om te gooien. Een tekst en concept van Tom Helmer en Willem de Vlam. Vanavond (première) t/m 2 juli in de Nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111, Amsterdam.

theater
Revuelutie! van Annette Speelt geeft een vette knipoog naar de ouderwetse revue. ‘Voelt u zich zelden rijk? En telkenmaal te arm? Dit is een tri tra troost revue, speciaal voor u!’ In regie van Kees Prins. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Theater Bellevue), 14 t/m 18 juni in Den Haag (Theater a/h Spui).

theater
Dertien Rijen is een nieuwe, verregaande (en tijdelijke) samenwerking tussen ‘t Barre Land, Maatschappij Discordia en de spelers Maureen Teeuwen en Sarah De Bosschere. Vanavond t/m zaterdag l’Histoire du theatremet fragmenten uit het wereldtoneel, gesouffleerd, gespeeld en besproken. Van 13 t/m 17 juni Der Narr und seine Frau: heute abend in pancomedia , een nieuw stuk van Botho Strauss over het verval van Europa. In de Toneelschuur, Haarlem. Zie ook: www.dertienrijen.nl.

theater
Dreef, een locatievoorstelling van Boukje Schweigman op het Weerwater van Almere. Klauter je aan vaste wal als de grond onder je voeten verdwijnt of spring je in het diepe? Vanavond t/m zondag om 15, 17 én 19 uur. Reserveren via www.bontehond.net of tel. 036-5347777. N.B. Slechts twintig bezoekers per keer.

theater
06 Festival, een festival van Toneelgroep De Appel, die studenten van Nederlandse en Zuid-Afrikaanse toneelscholen uitnodigde voor drie projecten. Dantons dood van Büchner, Buiten de deur van Borchert en de improvisatievoorstelling Subway Stories. Bovendien wordt de Zuid-Afrikaanse voorstelling Some mothers’ son van Mike van Graan gespeeld. Vanavond t/m zondag in het Appeltheater, Den Haag.

theater
De Bolleneters, coproductie van de Haarlemse groep Het Gerucht en Toneelschuur Producties. Over een oude bollenboer en zijn zuster die naar het bejaardentehuis verhuizen en terugblikken op hun leven. Door Pieter Tiddens en Marja Kok. Tekst en regie: Bente Jonker. Vanavond t/m zaterdag in Bollenschuur Thoolen International, Marcelisvaartpad 11, Haarlem. Reserveren bij de Toneelschuur, Haarlem.

theater
De Brief, solo van Catherine ten Bruggencate op basis van het boek Leven en Lot van Grossman. Het relaas van een moeder die haar zoon schrijft, vlak voordat ze door de nazi’s wordt vermoord. Laatste voorstellingen vanavond t/m zaterdag in Frascati, Amsterdam.

theater
Thuisfront door Theatergroep Wederzijds. Reprise. Over schuld en verlies van onschuld bij soldaten in oorlogsgebieden. Geschreven door de veteraan Barry Hofstede, die in 1992 in Bosnië was. Op 10, 17, 18, 24 en 25 juni in het Veteraneninstituut in Doorn. Reserveren tel. 0343-474200.

theater
Juliana van Ger Thijs gaat over de Greet Hofmans-affaire in retrospectief: in het vagevuur treffen Bernhard, Juliana, Hofmans en minister-president Beel elkaar.Een Bos Theaterproductie met Renée Soutendijk, Jaap Spijkers, Marisa van Eyle en Dic van Duin. Vrijdag in Alkmaar (De Vest) en zaterdag in Zaandam (Zaantheater).

theater
Zelfportret, dat kan geen toeval zijn, door Dood Paard is een zelfportret van de oprichters (Manja Topper, Kuno Bakker en Oscar van Woensel) in relatie tot de actualiteit. Tot slot vrijdag en zaterdag in de Rotterdamse Schouwburg.

theater
Nu even niet/ Nu even wel, twee eenakters van Maria Goos over mannen- en vrouwenvriendschappen. Vanavond t/m zaterdag in Stadstheater, Zoetermeer.

theater
One flew over the cuckoo’s nest, naar het boek van Ken Kesey. Met Victor Löw en Simone Kleinsma. Regie: Hans Croiset. Vanavond in de Rotterdamse Schouwburg, 20 t/m 24 juni in Theater Fabriek, Amsterdam.

dans
End of Season Party van Introdans, zaterdag in Schouwburg Arnhem. Met choreografieën van Inbal Pinto, Hans van Manen, Robert Battle, Mats Ek en Gisela Rocha.

dans
Summertime door danstheatergroep Illac gaat over nieuwe liefdes, die op den duur vanzelfsprekend worden, waarna kleine conflicten ontstaan? Vrijdag t/m zondag in Hal 4, Rotterdam en tot slot op 23 en 24 juni in Theater Kikker, Utrecht.

dans
Exile Within door Galili Dance, vanavond laatste voorstelling in Stadsschouwburg, Groningen.

dans
Burn, tweede deel van het vierluik Writing on the Walls van Dylan Newcomb over de vier elementen. Een solo over vuur, over de grenzen tussen gewenst en ongewenst, waarbij het publiek door omringende speakers wordt geprikkeld. Vrijdag om 21 uur in Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam.

kleinkunst
Stand-up Comedy concours 2006, finale zondag in Theater Bellevue, Amsterdam.

kleinkunst
Chansons door Wende, vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (De Kleine Komedie).

kleinkunst
In Holland staat mijn huis door Jörgen Raymann. Vanavond in Naaldwijk (De Naald), zaterdag in Uden (Markant), 12 juni in Amsterdam (Theater Carré).

kleinkunst
Diamonds & Pearls door Het Groot Niet Te Vermijden. Vrijdag in Den Helder (De Kampanje), 16 juni in Enschede (Twentse Schouwburg).

kleinkunst
Omwille van de Smeer door Droog Brood. Op 13 juni in Veldhoven (De Schalm), 14 t/m 17 juni in Utrecht (Blauwe Zaal), 20 juni in Eindhoven (Stadsschouwburg).

kleinkunst
Ballyhoo door Ashton Brothers, 13 t/m 24 juni in Amsterdam (De Kleine Komedie).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden