MUZIEKTHEATER

De Graaf van Egmont (7+) met René Groothof is een muzikaal historisch drama over het waargebeurde verhaal van de graaf van Egmont tijdens de tachtigjarige oorlog....

Alice in Wonderland (8+) van Opus One is een musical met muziek van Ton Scherpenzeel en teksten van Coot van Doesburgh. Met Marjolein Teepen als het fantasievolle meisje Alice. Vanavond in Deventer Schouwburg, zaterdag in Theater De Kom in Nieuwegein, zondag in Chassé Theater in Breda.

Hans en Grietje (6+) door jeugdtheater Sonnevanck en het Nieuw Ensemble. Regie en concept: Flora Verbrugge. Bejubeld muziektheater over het aloude sprookje in reprise.

Marie-L (9+) door Stella Den Haag. Tekst en regie: Hans van den Boom. Muziektheater over Marie Louise die in een klein ziekenhuis haar eigen wereld heeft geschapen, 's nachts zingt ze mee met het zoemen van de blikjesautomaat. Vrijdag en zaterdag in Stella Theater in Den Haag.

Het Monster van het Labyrinth (7+) door Frank Groothof. Op muziek van Bach vertelt en zingt Groothof het bekende verhaal over koning Minos van Kreta, de held Theseus en de minotaurus. Zaterdag in Enschede (Twentse Schouwburg), 16 januari in Delft (Theater De Vest), 23 januari in Nieuwegein (Theater De Kom).

De Zevensprong (7+) is een familiemusical van Dick van den Heuvel naar het boek van Tonke Dragt over een gruwelijke graaf en een verborgen schat. Muziek: Fons Merkies; tekst: Koen van Dijk. Op 22 januari in Singer Theater in Laren, 23 januari in Utrecht (Stadsschouwburg), 28 januari in Naaldwijk (De Naald).

TENTOONSTELLINGEN

Rupsje Nooitgenoeg en zijn vriendjes, peuters en kleuters kunnen boeken lezen en spelletjes spelen in het levensgrote prentenboek over rupsje Nooitgenoeg van prentenboekillustrator Eric Carle, t/m 20 februari in Museum Naturalis (Darwinweg) in Leiden

(www.naturalis.nl).

Zaans & Zo (8+) is een moderne fabriek voor kinderen waarin men nieuwe producten ontwerpt en waar van alles te zien en te beleven valt wat met het fabrieksleven te maken heeft, t/m 20 februari in het Zaans Museum, Schansend 7, Zaandam. Tel. 075-6162862

(www.zaansmuseum.nl)

Viking on tour!, kunstenaar Ben van der Meijden maakte zijn eigen Vikingschip, Vikingkostuums, sieraden en wapens voor Kids Centraal in het Centraal Museum in Utrecht. Op woensdagmiddag en in het weekeinde zijn er om 14 uur workshops en rondleidingen voor kinderen (6-12 jaar). Tot en met 8 mei. Tel. 030-2362362

(www.centraalmuseum.nl).

Audiotour Van Gogh Museum (7+), jonge bezoekers van het Van Gogh Museum kunnen gebruikmaken van een audiotour, ingesproken door Frank Groothof; op zaterdag en zondag bestaat de mogelijkheid om o.l.v. een museumdocent deel te nemen aan kinderworkshops (6+). Tel. 020-5705243

(www.vangoghmuseum.nl).

Paradijs & Co (6+), tentoonstelling over hedendaags Iran met duizend-en-één voorwerpen, verhalen, gedichten, geuren, klanken, smaken en handen die maken. De tegelkunst, miniatuurkunst, poëzie, kalligrafie, muziek, kleding en dans tonen de culturele diversiteit van Iran. Rondleidingen op woensdagmiddag en zaterdag en zondag vanaf 11 uur; tel. 020-5688233. Zie ook:

www.tropenmuseumjunior.nl.

Het Van Kinderenmuseum aan de Haagse Waldeck Pymontkade is een museum met kunst voor en door kinderen. Geopend: wo 14u-17u zo 12-16u; voor jongeren (12+) vr 19-22u. Tel. 070-3236175 (www.zo-en-zo.nl).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden