Muziektheater

De Aap van Kafka en de Chaconne van Bach combineert een tekst van Kafka over de relatie tussen mens en aap, met een compositie van Bach, gespeeld door Teo Joling (aap) en Lorre Lynn Trytten (viool)....

First Lady, solo over Jacqueline Bouvier, alias Jackie Kennedy, alias Jackie Onassis, door Lori Spee. Tekst en regie: Herman van Veen. Vrijdag in Laren (Singer Theater), zaterdag in Oldenzaal (De Bond), 23 oktober in Sassenheim ('t Onderdak), 29 oktober in Hoofddorp (De Meerse).

Blaman, de musical door Theatergroep Mevrouw Jansen. Na honderd jaar wordt schrijfster Anna Blaman gefêteerd met een musical. Tekst en regie: Hetty Kleinloog. Nog t/m 16 oktober in De Engelenbak in Amsterdam.

Telkens weer het dorp, de hommage aan tekstdichter Friso Wiegersma, wordt hernomen. Met Joke de Kruijf, Jenny Arean, Marnix Kappers, Tony Neef. Tot en met 31 oktober in het Werkteater in Amsterdam.

De tweede stem van Het Volksoperahuis gaat over het smartlappenduo Greet en Herman, steeds op weg naar weer een ander achterafzaaltje. Met Kathenka Woudenberg en Kees Scholten. Reprise. Vanavond in Rotterdamse Schouwburg, 15 en 16 oktober in Leiden (LAKtheater), 21 oktober in Goest ('t Beest), 22 oktober in Zwolle (Odeon). Lautsprecher Arnolt, een opera voor luidsprekers van Huba de Graaff en Erik-Ward Geerlings. Marien Jongewaard speelt beroepsprovocateur Arnolt Bronnen. Op 16 oktober in de Rotterdamse Schouwburg.

Crazy for you, bewerking van musical van George & Ira Gershwin uit 1930 die speelt in de wereld van het theater. Met Joke de Kruijff en Dick Cohen, geregisseerd door Eddy Habbema. Vanavond t/m 7 november in Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam.

Passion, hartstochtelijke musical van Stephen Sondheim met Pia Douwes, Stanley Burleson en Vera Mann. Een Joop van den Ende-productie. Vrijdag en zaterdag in Middelburg (Stadsschouwburg), 19 oktober in Venlo (Maaspoort), 20 oktober in Nijmegen (Stadsschouwburg), 23 en 24 oktober in Venray (Schouwburg), 28 en 29 oktober in Groningen (Martini Theater).

The Lion King, Van den Ende-musical naar de gelijknamige tekenfilm. Voor onbepaalde tijd in het Circustheater in Scheveningen.

Het pianomeer door Orkater. 'Zwarte, poëtische en muzikale' miniatuur van componist Vincent van Warmerdam, regisseur Peter Blok en Maria Barnas. Gespeeld en gezongen door Mo Marcus, Jacqueline Boot, Marieke Snijders en Michel Sluysmans. Vanavond t/m zaterdag in Utrecht (Huis a/d Werf), 21 en 22 oktober in Rotterdam (Lantaren/Venster), 23 oktober in Groningen (Grand Theatre).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden