Musical

In juni werd al enthousiast de persmap verspreid van de Canadese productie Unforgettable, over Nat King Cole. De voorbereidingen voor de Nederlandse tournee (1 oktober tot begin april) liepen stuk, de voorstelling is geannuleerd....

PATRICK VAN DEN HANENBERG

De musical-hausse lijkt door te zetten met een aantal originele producties. Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen viert het tienjarig jubileum met Sacco & Vanzetti, over twee Italiaanse immigranten die in de VS van roofmoord worden beschuldigd. Het waren vooral hun afkomst en hun anarchistische sympathieën die het tweetal op de elektrische stoel deed belanden.

West Side Story. De Bernstein/Sondheim-kraker, eerder door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen gespeeld, nu in een nieuwe Nederlandse versie. Met Addo Kruizinga als Tony en Maaike Widdershoven als Maria. Regie Eddy Habbema.

Spooktrein, gebaseerd op het toneelstuk The Ghost Train van Arnold Ridley. Tekst Jan Boerstoel, muziek Martin Waddington.

Eindeloos, tekst Ger Beukenkamp, muziek Rob Hauser. Met Liesbeth List.

Rats!, door Stichting Jeugd Musical.

Hoera, wij zijn normaal. Een hommage aan Annie M.G. Schmidt, met onder anderen Simone Kleinsma, Marjol Flore, Bas Groenenberg.

Carlie, De suikerspinpoppen Barbie en Ken komen tot leven, met Joke de Kruijff en Joep Onderdelinden.

Vertaalde musicals:

Closer Than Ever, Song-by-song musical van Richard Maltby jr en David Shire. Over 24 mensen in een flatgebouw, met 24 verhalen, 24 songs. Met Doris Baaten, Alberto ter Doest, Marjolein Keuning en Henk Poort.

Singin' In The Rain, met Fred Butter, vertaling en regie Fred Florusse.

Anything Goes, (Cole Porter) door Musical Amsterdam.

In januari/februari is een Amerikaanse versie van The Rocky Horror Show te zien in Carré (Amsterdam), Chassé (Breda) en Luxor (Rotterdam).

Patrick van den Hanenberg

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden