'Murat D. bedreigde ook andere leraren'

De Haagse scholier Murat D. heeft, voordat hij op 13 januari zijn conrector Hans van Wieren van het Terra College doodschoot, ook andere leraren bedreigd...

ANP

In een brief van 5 januari staat volgens de Haagsche Courant, die zegt inzage in de brief te hebben gehad: 'Hierbij deel ik u mede dat uw zoon Murat geen toegang meer heeft tot de school, doordat is gebleken dat hij geregeld schoolpersoneel mondeling bedreigt.' De maatregel werd genomen 'om herhaling te voorkomen', schreef Van Wieren. In de brief nodigde hij Murats ouders uit voor een gesprek op 7 januari. Het Openbaar Ministerie wil niet op de brief ingaan.

De verdachte heeft inmiddels bij de rechter-commissaris bekend dat hij op Van Wieren heeft geschoten. Hij zei dat hij dinsdag 13 januari in de kantine van de school een korte discussie met de onderdirecteur had. Hierna zou hij in een opwelling tot zijn daad zijn gekomen.

Donderdag zijn politie en justitie begonnen met het horen van alle ruim achthonderd leerlingen en leerkrachten van het Terra College over de dodelijke schietpartij. De opsporingsdiensten denken daar in totaal twaalf werkdagen voor nodig te hebben.

Slachtofferhulp levert hulpverleners, die de leerlingen en docenten kunnen informeren over vragen van onder meer emotionele, praktische of juridische aard. De leerlingen krijgen na afloop van het gesprek een brief met uitleg mee voor hun ouders.

Donderdag opende de school haar deuren weer voor de leerlingen. De lessen lagen stil sinds Murat zijn conrector in een volle kantine neerschoot. Van Wieren bezweek later op die dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden