Moties SP, VVD en PVV tegen kilometerheffing

DEN HAAG (ANP) - De oppositiepartijen SP, VVD en PVV willen af van de kilometerheffing. Ze dienen woensdagavond in een debat van de Tweede Kamer met verkeersminister Camiel Eurlings moties daartoe in.

In de motie van Emile Roemer (SP) staat dat moet worden afgezien van ,,verdere uitgaven aan en verdere ontwikkeling van de kilometerheffing''. ,,Te duur en te ingewikkeld'', stelde hij vlak voor het debat.

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot wil dat de regering ,,per direct alle voorbereidingen en uitgaven stopt''. Fleur Agema van de PVV wil dat van uitstel afstel komt en de vrijkomende middelen in wegen worden geïnvesteerd.

Moties

De partijen onderstrepen eens te meer met hun moties hun verzet tegen de kilometerheffing. Aptroot gaat ervan uit dat ze niet worden aangenomen, omdat de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie de plannen steunen.

Aanleiding voor het debat dat GroenLinks aanzwengelde, is een brief van Eurlings waarin staat dat de kilometerheffing niet eind 2011 en dus niet deze kabinetsperiode kan beginnen. Hij vindt de risico's te groot.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden