Moreel vreemdgaan is de ervaring delen of er voor altijd over zwijgen

De Seksrabbijn des Vaderlands

Deze week: deel uw buitenechtelijke avonturen vooral met uw gezin.

'Ik zal je eerst laten zien waar we de condooms hebben gekocht.' Foto anp

Ooit was een vriendin van de Seksrabbijn opgepikt door een man in een bar, of beter gezegd in een Frans restaurant waar ze aan de bar bietensalade aan het verorberen was. Ze wilde de Seksrabbijn laten zien waar ze was opgepikt, wat vriendelijk van haar was. Er zijn mensen die dat soort dingen voor zichzelf houden omdat ze geen zin hebben in afkeuring. Keur het gedrag van anderen niet af en u zult vaker de waarheid horen.

Overigens, iedereen kan worden opgepikt. Zit u in een rolstoel of bent u amper meerderjarig, hebt u net gebaard, bent u net getrouwd? In theorie kunt u worden opgepikt. Dat moet het uitgangspunt zijn.

Enfin, de vriendin nam de Seksrabbijn mee naar het restaurant waar ze was opgepikt. 'Is het niet ongemakkelijk als we die man weer tegenkomen?', vroeg hij.

'O nee', zei ze, 'dan stel ik jullie aan elkaar voor.'

Ze keek om zich heen, maar de man in kwestie was nergens te bekennen.

Na het eten zei ze: 'Nu zal ik je laten zien waar hij woont. Als ik het nog kan vinden.'

Ze liepen naar buiten en ze zei: 'Ik zal je eerst laten zien waar we de condooms hebben gekocht.'

Ze gingen een drogisterij binnen en ze ging voor de afdeling met de condooms staan. 'Hier', zei ze, 'hier, stonden we. Ik geloof dat we deze condooms kochten.'

Ze liet de Seksrabbijn de verpakking zien.

'Die koop ik ook weleens', mompelde de Seksrabbijn.

Toen liepen ze over straat en na enig zoeken zei ze: 'Hier is het. Ik geloof dat hij hier woonde. Ik zie alleen zijn naam niet bij de bel staan, maar hij was ook onderhuurder.'

'Als je onderhuurder bent', zei de Seksrabbijn, 'staat je naam niet bij de bel.'

Het is een goed idee van uw avontuurtje een wandelroute te maken:
hier werd ik gezoend, hier stak hij zijn hand in mijn broekje, hier kochten we patat, et cetera. Dat is leuk voor uw partner, vrienden, kinderen, in sommige gevallen ook uw ouders.

Huiswerk voor volgende week: bespreek met uw gezin een avontuur dat u hebt beleefd en zet een wandelroute uit zodat de gezinsleden het avontuur na kunnen beleven.

Moreel vreemdgaan is de ervaring delen of er voor altijd over zwijgen, maar in het laatste geval kun je geen wandelroute uitzetten, en dat is zonde.

Meer over