Moord Yasmina uit woede of paniek

De 14-jarige V., die zijn buurmeisje Yasmina (5) om het leven heeft gebracht, heeft daar twee verklaringen over gegeven. Volgens de ene handelde hij uit woede, volgens de andere uit paniek nadat hij Yasmina had betast....

Van onze verslaggever

Dat blijkt uit verhoren van de Utrechtse politie, waar het Utrechts Nieuwsblad de hand op heeft gelegd. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de informatie op hoofdlijnen juist is.

Het drama voltrok zich op 27 september aan het eind van de middag. Yasmina klepperde met de brievenbus. V. stuurde het meisje met een boze opmerking weg. Enkele minuten later klopte ze opnieuw aan, waarop V. zijn boodschap herhaalde.

In een van de eerste verhoren beweerde V. dat hij Yasmina, toen ze voor de derde keer langskwam, woedend naar binnen sleurde. Eenmaal binnen sloeg hij haar en stak haar met een pen in de hals. Zijn reactie werd mede ingegeven door frustratie over een videospelletje dat hij niet wist te winnen.

In een later verhoor zegt V. zijn buurmeisje naar zolder te hebben gelokt door haar een ijsje te beloven. Eenmaal boven betastte hij haar. Toen ze kenbaar maakte naar huis te willen, ging hij in een vlaag van paniek over zijn toenaderingspoging het meisje te lijf.

Na haar dood zocht hij een paar vuilniszakken om haar lichaam in te verbergen. Hij dumpte haar in een vuilcontainer, die hij op 3 oktober zelf aan de straat zette. Een dag later werd Yasmina teruggevonden op een vuilstortplaats.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden