Monumentendagen in Den Bosch

DEN BOSCH: De Vereniging Open Monumenten organiseert de Monumentendagen op zaterdag 19 en zondag 20 juli in Den Bosch, waar de Sint-Janskathedraal, de Sint-Jacobskerk, de Sint-Cathrien, de Orangerie en de Synagoge voor het publiek toegankelijk zijn....

HOORN: Op vrijdag 18 juli organiseert het Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik een Kinderdag. Kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang tot de tram, de museumwerkplaats en het historische seinhuis. Inlichtingen 0229-21.48.62.

UTRECHT: De tentoonstelling Corpora Nova, in het Universiteitsmuseum van Utrecht, laat met behulp van preparaten, modellen en foto's zien hoe een gezond menselijk lichaam in elkaar zit, en toont welke effecten diverse ziektes op onze organen hebben. Thema's zijn voortplanting, beweging, voeding en zintuigen. Tot en met 2 november; di-vrij 10-17 uur, zat-zon 13-17 uur.

TILBURG: Tot en met 31 augustus kunnen kinderen bij de expositie Rikkie Rups, in het Tilburgse Milieu Educatie Centrum, al hun zintuigen inzetten rond het onderwerp groei en bloei. Aan de hand van het leven van een rups nemen de kinderen kennis van alle facetten van het leven in de natuur. Open di-vrij 10-17 uur, zat-zon 13-17 uur; toegang gratis.

TILBURG: Het beest in de mens, vanaf vandaag in het Noordbrabants Natuurmuseum in Tilburg, besteedt aandacht aan geweld en agressie bij mens en dier. Open di-vrij 10-17 uur, zat-zon 13-17 uur.

BERGEN OP ZOOM: Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Bergen op Zoom werd ingenomen door het Franse leger onder leiding van generaal Von Löwenthal. Ter herdenking hiervan loopt in het Markiezenhof in Bergen op Zoom tot en met 28 september een tentoonstelling over de belegering van 1747 en de gevolgen daarvan voor de stad. Open di-zon 11-17 uur.

OTTERLO: In het kader van de stedenband tussen Ede en Chrudim (Tsjechië) is tot en met 10 augustus in het Nederlands Tegelmuseum van Otterlo een ex-libris tentoonstelling, waar meer dan vijfhonderd ex-librissen worden getoond. Open ma-vrij 10-12.30 en 13-17 uur, zat-zon 13-17 uur.

GEERTRUIDENBERG: Tot en met 3 september start iedere woensdag om 14 uur vanaf De Roos, Markt 46 in Geertruidenberg, een stadswandeling onder leiding van een gids, die aandacht besteedt aan historische panden, monumenten en de vestingwerken. Informatie 0162-51.76.89.

DEN HAAG: In de tentoonstelling Varen en vechten. 's Lands zeemacht (1597-1795), tot en met 12 september in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, staan het zeemansleven en de geschiedenis van de Nederlandse zeemacht centraal. Er is aandacht voor de organisatie van de maritieme defensie, schepen, scheepsbouw en -gevechten. Open ma-vrij 9-17 uur.

ROTTERDAM: Tot en met 25 september exposeert fotografe Elske Koelstra in het Rotterdamse drijvende Museum Schepen Uit Verre Landen foto's van het leven op water in o.a. Mali, China, Egypte en Europa. Open di-vrij 10-16 uur, zat-zon 12-17 uur.

UTRECHT: De tentoonstelling Buitenspoorig in het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht is op zaterdag en zondag al vanaf 11.30 uur te bezichtigen, en niet vanaf 13 uur zoals we berichtten.

BRUMMEN: De zeventiende-eeuwse buitenplaats Spaensweert, net buiten Brummen, is op 12 en 13 juli tussen 10 en 17 uur nog één keer toegankelijk voor het publiek. Entree ¿ 7,50; kinderen tot twaalf jaar gratis.

AMSTERDAM: In het Amsterdamse Artis Planetarium zijn op dinsdag 15 juli de nieuwste foto's van Mars, gemaakt door Pathfinder en Sojourner, te zien. Met commentaar van Govert Schilling. Aanvang 20 uur. Toegang veertien gulden.

HILVERSUM: Tot en met 14 september staat in het Goois Museum Hilversum in miniatuur, een verzameling maquettes en bouwplaten van gebouwen in Hilversum van vroeger en nu. Open di-zon 13-17 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden