Moleculaire topkok

Heston Blumenthal (1966) is een van de gangmakers van de moleculaire gastronomie. Hij frituurt met vloeibare stikstof en gebruikt technieken als vriesdrogen en destilleren om smaken te concentreren. Zijn restaurant The Fat Duck in Bray, nabij Londen, werd in 2005 uitgeroepen tot het beste ter wereld. In 2009 publiceerde hij The Big Fat Duck Cookbook, door Mac van Dinther beloond met vier sterren en omschreven als 'een boek als een missaal: 530 pagina's dik, vier leeslinten, zilver op snee en zwaar als een zak aardappelen (4,3 kilo)'. Vorig jaar opende Dinner by Heston Blumenthal, een restaurant in het Mandarin Oriental Hyde Park Hotel in Londen.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden