Moeten andere bedrijfs-toppers voortaan ook zo stoer opstappen?

AMSTERDAM - Netjes, keurig en zelfs stoer; de critici van de top van het bedrijfsleven zijn zeer te spreken over Carla Smits-Nusteling, die opstapt bij KPN zonder vertrekvergoeding. Die stap kost haar minstens 481 duizend euro. Maar collega-topbestuurders zijn wellicht minder blij met Smits: de vertrekregelingen lagen al onder vuur en de nieuwe norm voor voorbeeldig opstappen is vanaf nu volledig afzien van een exitpremie.

Vooropgesteld: de 45-jarige financieel directeur van KPN had ook geen recht op een vertrekvergoeding. Voor een bestuurder die zelf opstapt - zoals Smits doet - is die niet op z'n plaats, stelt de code-Tabaksblat voor goed bedrijfsbestuur.

'Maar in de praktijk wordt er altijd zo'n draai aangegeven dat iemand toch een zak geld mee krijgt', zegt directeur Jan Maarten Slagter van de VEB, de Vereniging van Effectenbezitters. 'Zoals bij Peter Bakker, die zelf wegging bij TNT en toch 2,6 miljoen euro meekreeg. Het zal vast weleens eerder zijn voorgekomen dat iemand zelf afziet van een vertrekpremie, maar ik kan zo snel geen naam noemen. Smits is - helaas - een witte raaf. Stoer, dat ze er vanaf ziet. Dat zouden meer mensen moeten doen.'

In antwoord op de kritiek op goudgerande regelingen is de vertrekvergoeding bij ontslag al vastgesteld op maximaal een jaarsalaris. Dat vaste deel van de beloning was in 2010 bij Smits 481 duizend euro. Daarnaast ontving ze een bonus van 370 duizend euro en een beloning in aandelen van 455 duizend euro. Smits blijft tot 1 april in dienst. Daarvoor krijgt ze nog salaris, maar geen bonus.

Niet alleen zulke ruimhartigheid wordt geroemd, maar ook de openheid: onvrede met de nieuwe topstructuur van KPN is de reden van het opstappen, meldde het persbericht, terwijl het doorgaans hooguit gaat over 'verschillen van inzicht over het te voeren beleid' - als er al iets wordt gemeld.

'Zulke openheid is helaas ook zeldzaam', zegt Slagter. Volgens de VEB-directeur zet dit zeker druk op andere bestuurders, en de betrokken commissarissen, om ook zo helder te zijn en terughoudend met exitpremies. 'Want directeur financiën van KPN, dat telt wel in 'corporate' Nederland.'

Is het overigens toeval dat uitgerekend een van de zeer schaarse vrouwen in de top vrijwillig afziet van zo'n vergoeding? 'Ik zou zeker niet voor mijn rekening willen nemen dat het komt doordat ze een vrouw is', zegt Slagter. 'Wat wellicht wel een rol speelt is dat ze nog jong is, 45 jaar. Ze heeft een goede reputatie, die hierdoor nog beter wordt, en heeft waarschijnlijk snel een nieuwe functie. Als je vlak voor je pensioen zit, kijk je toch anders naar zo'n vertrekpremie.'

Voor KPN zijn de druiven intussen zuur. Terwijl Smits alom geprezen wordt, moet het telecombedrijf midden in de crisis op zoek naar een opvolger of opvolgster. En het voorbeeldige vertrek mag dan bijna een half miljoen euro exitpremie schelen, de schrik bij de beleggers over de onrust kostte het bedrijf dinsdag 2,6 procent van de koers - oftewel 350 miljoen euro beurswaarde.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden