Mobiel menstrueren

Vrouwen!..

Wil Thijssen

Wil je werkelijk vrouw zijn?

Koop dan subiet de Samsung T500 – de zaktelefoon die vrouwen werkelijk vrouw laat zijn!

Menstrueren, bioritme of vetgehalte – je kunt het zo gek niet verzinnen of de T500 vertelt je 'in vertrouwen' hoe dik, moe of vruchtbaar je bent.

Zelf zal Samsung het woord zaktelefoon niet snel in de mond nemen. De Koreaanse fabrikant rept liever van het 'sieraad om mee gezien te worden'. En van 'de mobiele telefoon die iets toevoegt aan haar bestaan.'

Dus: ben je depressief, heb je een baaldag, of lijd je anderszins aan een leegte in je bestaan, ga bellen met de T500!

De telefoon – of liever: het telefoontje – is slechts een slordige zes centimeter lang en anderhalve centimeter dik. Het apparaatje is met zijn bijpassende batterijlader geleverd in bloedrood, maar, zo verzekert Samsung, ook in gold leverbaar. Het display aan de buitenkant is afgezet met nep-edelsteentjes, het display aan de binnenkant dubbelt als spiegel 'om bijvoorbeeld de lippen mee te stiften'. Zet de telefoon aan, en een digitale diamant fonkelt je vrolijk klingelend tegemoet.

Wat kan dit kekke stukje vernuft allemaal? melijke conditie, verhouding tussen gewicht en lengte en 'roze schema' kunnen bijhouden. Zelfs het aantal calorieën dat we binnenkrijgen kunnen we opgeven, zodat de telefoon weet of we wel genoeg vet verbranden. Via het sub-menu 'Postuur' kunnen we de verhouding tussen lengte en gewicht exact nagaan.

Mokkend constateren we dat die laatste functie van de Lady Phone ook op mannen toepasbaar is. Daarom scrollen we snel door naar het menu 'Roze Schema'. Via dit menu kunnen we vaststellen op welke datum onze eerstvolgende eisprong is, hoe groot de kans is om op die dag in verwachting te raken, wanneer onze vruchtbare periode is en wanneer de volgende menstruatie begint.

De handleiding waarschuwt dat 'dit schema is gebaseerd op gemiddelden' en: 'van uw situatie kan afwijken'. 'Gebruik dit schema dan ook alleen als indicatie!'

Ongewenst zwangeren wenst Samsung duidelijk niet voor zijn rekening te nemen. Wel is de elektronicafirma zeer modern ingesteld: De Lady Phone-gebruikster kan ook de cyclus van haar partner bijhouden. Zwanger worden blijft dan lastig, uiteraard.

De Lady Phone is sinds deze week verkrijgbaar à 499 euro. Of ze het gaat redden is zeer de vraag, in tijden waarin mobiele telefoons gratis worden aangeboden. Maar een hebbeding is het zéker. We sturen haar dan ook met bloedend hart naar Samsung terug.

'Voor de vrouw met een druk bezette loopbaan of enerverend privéleven beschikt de Samsung Lady Phone over alle functies die haar levensstijl ondersteunen', meldt de fabrikant. De telefoon heeft een integraal telefoonboek, een memofunctie, agenda, klok, alarm en voice dial.

De spelletjes op deze telefoon zijn aangenaam vrouwvriendelijk – Bowling ('Kegels met een bal omver werpen'), Hamsterbox ('Als de hamster door de vijand wordt geraakt, gaat hij dood en verdwijnt hij') en Honeyball ('Sla de bal met het slaghout').

Maar wat we bovenal willen, is het instellen van de 'menstruatiewekker' die onze cyclus haarfijn registreert. Via het menu scrollen we naar 'Gezondheid' waar we, zoals de handleiding meldt, 'licha-

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden