'Misschien kun je ook een dag meer gaan werken'

Functie: redacteur, 1.200 euro bruto (32 uur).

Beeld Thinkstock

Dilemma

Sam mag best een beetje pochen over zijn baan. Als 21-jarige werkt hij maar mooi als redacteur bij de televisie. Hij is verantwoordelijk voor de inhoud van enkele programma's, denkt mee over formats en selecteert en interviewt potentiële gasten. Dat doet hij voor een missionaire zender. Daar zit meteen ook het probleem wat Sam betreft. Zijn werkgever beknibbelt nogal op de personeelskosten en beroept zich daarbij op het feit dat het de organisatie afhankelijk is van giften.

Sam vindt het bijvoorbeeld wat mager dat hij maar de helft van zijn reiskosten vergoed krijgt. Bovendien heeft hij een verantwoordelijke baan, maar ziet hij daar op zijn loonstrookje weinig van terug. Sams vraag is dan ook de klassieker van deze rubriek: verdien ik wel genoeg?

Advies

Sam verdient in elk geval niet te weinig. Dat wil zeggen: hij verdient meer dan het minimumjeugdloon. Een 21-jarige moet bij een volledige werkweek 1.093 euro verdienen. 'Zijn salaris is met 1.200 euro bruto hoger dan het minimumjeugdloon', zegt Jacco van den Berg van het gelijknamige adviesbureau. 'Daarbij werkt Sam niet fulltime.'

Wettelijk gezien is het dus in orde. Maar vergelijk je het loon van Sam met andere beginnende tv-redacteuren, zegt Aletta Bulsink van CNV Dienstenbond, 'dan verdient hij wel erg weinig'. Volgens de cao voor de publieke omroep heeft een aankomend redacteur recht op ten minste 1.713 euro bij een 32-urige werkweek. Probleem is: deze loonafspraken zijn niet algemeen bindend. 'Dat betekent dat de cao niet voor heel de sector geldt.' Sam kan zijn baas niet voor de rechter slepen.

'Dat neemt niet weg dat je werkgever je voor een heel laag loon laat werken', zegt Bulsink. 'De werkgever heeft de morele plicht tegenover zijn werknemers om hen fatsoenlijk te belonen.' De vakbondsvrouw adviseert Sam de hoogte van zijn loon te bespreken tijdens het volgende functioneringsgesprek. 'Je zou kunnen afspreken welke stappen je gaat maken in je loonontwikkeling.'

Joanne Kok van adviesbureau Berenschot kan zich voorstellen dat Sam genoegen neemt met zijn salaris zoals het is. 'Het kan zijn dat je er voor kiest om bij een bepaald soort organisatie te werken vanwege de achtergrond of ideologie en daarom een lager salaris dan marktconform voor lief neemt.' Bovendien gaat Sams salaris tot zijn 23ste sowieso omhoog tot hij aan het minimum loon voor volwassenen zit.

'Zie deze periode als leertijd', adviseert Van den Berg ten slotte. 'Wordt nog waardevoller voor je werkgever en kaart over een half jaar je salaris aan. Misschien kun je ook een dag meer gaan werken.'

Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat?

intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden