Minnaar gezocht

Al bijna dertig jaar woon ik samen met mijn lieve, aantrekkelijke en zorgzame vriend. We hebben samen drie volwassen kinderen en hebben werk en gezin altijd goed kunnen organiseren....

onder redactie van Machteld van Gelder

Bureau

Sinds achttien jaar heb ik (met instemming van mijn partner) geregeld een minnaar. Nu zoek ik op een veilige manier via een bureau voor gebonden mensen die een partner zoeken op voornamelijk erotisch gebied. Dit geeft mij veel plezier. Het kan even duren voor je de juiste hebt, maar je weet wat je zoekt en er zijn veel mannen met dezelfde achtergrond.

H.K. (59, v), A.

Hulp

Als je partner depressief en mogelijk suïcidaal is, ben jij nog niet zijn hulpverlener. Je bent zijn partner. Zeg hem dat je hem nodig hebt als minnaar, als seksuele partner. Op basis van gelijkwaardigheid, want je bent niet zijn klant, maar zijn partner. Een depressie maakt je man niet tot iemand zonder verantwoordelijkheid voor jou. Als dan blijkt dat je niet dichter bij elkaar komt, kun je het buiten de deur gaan zoeken. Moeilijk, maar makkelijke opties zijn er niet als je open bent in wat je nodig hebt en dat desondanks niet krijgt.

L.C. (63, m), Haarlem

Polyamorie

Brieven als deze komen regelmatig onder ogen van de NVSH. Wij verwijzen dan naar www.polyamorieplaneet.nl of voor contactadvertenties naar DCPartner.nl. Het zou goed zijn vooraf het boekje te lezen Ik houd van twee mannen, want daar kom je dan op uit. Verder wordt uitgebreid ingegaan op jouw vraag op onze website www.nvsh.nl. Je ziet dan dat je niet alleen staat in je behoefte aan een gelukkig leven.

Henk Peeters, medewerker NVSH

Bloeien

Ik zat in een vergelijkbare situatie. Radicaal kappen bleek een juiste beslissing. Als je uit schuldgevoel blijft, en tegelijk buitenshuis compensatie zoekt voor alles wat je mist, leef je een verknipt leven. Kleine kans dat je daarvan gelukkig wordt. Je houdt je partner afhankelijk, terwijl je jezelf onafhankelijker maakt van de relatie. Als je stopt, geef je jezelf en de ander de ruimte op te bloeien.

J.W. (38, v), Haarlem

Knoop

Ook ik had een lange relatie met een man die de laatste jaren van onze relatie depressief was. En sinds anderhalf jaar ben ik de gelukkigste vrouw van de wereld, omdat ik inging op de avances van een man die eerst mijn minnaar was maar nu mijn geliefde is. Ook met mijn depressieve ex gaat het beter nu ik uit zijn leven verdwenen ben. Maar hak de knoop door, want de minnaar die je zoekt zal niet zo heel lang genoegen nemen met de positie van tweede man.

E.R. (45), Amsterdam

Buikpijn

Ik krijg buikpijn van uw keuze en kan er maar een ding van zeggen: samen uit, samen thuis. Of eigenlijk twee: u bent dan wel niet getrouwd, maar ook voor zo’n lange relatie geldt: in voor- en tegenspoed. Steun hem!

I. V. (28, echtgenote van een depressieve man), Ede

Beurt

U moet hem zo nu en dan een goeie beurt geven. Dan verdwijnt die depressiviteit als sneeuw voor de zon. Ook wij hebben een goed huwelijk, alles perfect voor elkaar, op de seks na. Mijn vrouw wijt mijn incidentele depressiviteit aan m’n werk. In werkelijkheid baal ik ervan dat er bijna nooit meer wat gebeurt in bed. We liggen wel gezellig bij elkaar, maar actie ho maar. En ik heb geen zin me te veel als mannetje te gedragen, dus blijven we het nette gecontroleerde stel dat de wilde jaren achter zich heeft.

A.K. (45, m), Bussum

Het nieuwe dilemma Zwijgen of spreken?

In mijn familie is vijftig jaar geleden een buitenechtelijk kind verwekt. Toen was dat iets waarover werd gezwegen; vooral tegenover de ‘eigen’ kinderen . Maar nu zijn die kinderen volwassen, die ene buitenechtelijke ook. De vorige generatie is bijna uitgestorven. Door geruchten komen nu de vragen van de volwassen neefjes en nichtjes: ‘Heeft Oom X voor hij overleed iets over hem verteld aan z’n eigen kinderen?’, ‘Hoe heet de buitenechtelijke neef?’, ‘Weten zijn halfbroer en halfzus van zijn bestaan?’ Een deel van de familie is nieuwsgierig; het grootste deel kiest voor stommetje blijven spelen. De meeste van mijn generatiegenoten zijn dood. Ik heb een goed geheugen en dien daarom vaak als vraagbaak, maar ik ben nu 71 jaar. Zwijgen of open kaart spelen? J.S. (m)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden