Ministerie blokkeert bij 200 boeren bankrekening

Het ministerie van Financiën heeft de bankrekening geblokkeerd van ruim tweehonderd boeren die deelnemen aan de mestboycot. Zij volharden in hun weigering de overschotheffing 1995 te betalen....

ANP

ANP

DEN HAAG

De maatregel betekent dat de boeren op geen enkele wijze van hun bankrekening gebruik kunnen maken. Zij kunnen er geen geld vanaf halen en er ook geen geld van overmaken naar een andere rekening. Beslaglegging is de laatste stap in de procedure voor de inning van de overschotheffing.

Vermoedelijk volgen de komende weken nog veel meer beslagleggingen. In totaal weigeren 5500 boeren de heffing te voldoen. Wekelijks bezoeken deurwaarders 250 boeren aan wie zij een dwangbevel overhandigen. Dat dienen zij binnen twee dagen op te volgen. Gebeurt dat niet, dan volgt blokkering van hun bankrekening.

Afgelopen week zijn de deurwaarders langs de eerste 250 boeren gegaan. Een aantal van hen heeft volgens Landbouw alsnog de heffing betaald.

Het dwangbevel betreft alleen de heffing wegens een mestoverschot. Financiën vordert nog niet de boete die boeren krijgen omdat zij weigeren te betalen. De boete is even hoog als de heffing. Drie boerencomités beraden zich op acties.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden