Minder geld voor bestuur SNS-bank

Maximale bonus omlaag van 997 duizend naar 570 duizend euro...

Van onze verslaggever Pieter Klok

amsterdam De bank SNS Reaal verlaagt per 1 januari de variabele beloningen voor zijn hoogste bestuurder. In plaats van maximaal 997 duizend euro kan die straks maximaal 570 duizend euro bonus krijgen, een daling van 43 procent. Zijn vaste salaris gaat met 8,5 procent omlaag. De overige leden van de raad van bestuur leveren minder in. Hun vaste jaarsalaris blijft ongewijzigd en de maximale bonus gaat met 22 procent omlaag.

De salarisverlaging is een reactie op de kredietcrisis. Banken die vorig jaar staatssteun kregen, moesten van minister Bos van Financiën beloven dat ze een nieuw beloningsbeleid zouden opstellen. Ook moesten de bestuurders afzien van hun bonussen over 2008 en 2009.

SNS Reaal is de eerste bank die het concept voor een nieuw beloningsbeleid klaar heeft. Het heeft alleen betrekking op de raad van bestuur. Voor de laag daaronder, waar regelmatig veel meer wordt verdiend, blijven de bonussen ongewijzigd. Een woordvoerder: ‘Als dit beleid is vastgesteld, gaan we kijken naar de consequenties voor de rest van de organisatie.’

SNS Reaal heeft zich bij het nieuwe beloningsbeleid gebaseerd op de code die de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) onlangs heeft vastgesteld. De bank-verzekeraar houdt zich daar precies aan. Zo schrijft de code voor dat de bonus maximaal een jaarsalaris mag bedragen.

Dat is bij SNS Reaal straks het geval. Aan het einde van het jaar wordt slechts eenderde van de variabele beloning uitgekeerd. De rest pas na drie jaar, om te voorkomen dat de bestuurders zich te veel op de kortetermijnwinst richten. Ook dat is letterlijk wat de NVB-code voorschrijft.

SNS Reaal gaat een ‘claw-backregeling’ invoeren. De raad van commissarissen heeft straks de bevoegdheid eerder betaalde bonussen terug te eisen als de beloningen op basis van onjuiste (financiële) gegevens zijn toegekend.

De NVB-code schrijft voor dat bestuurders van banken minder moeten verdienen dan het gemiddelde van bedrijven met een vergelijkbare grootte. Ook daaraan houdt SNS Reaal zich.

Het salaris van de huidige bestuursvoorzitter Ronald Latestein gaat overigens wel omhoog, omdat hij in afwachting van het nieuwe beloningsbeleid, het salaris kreeg van financieel-directeur, zijn vorige functie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden