Miljoenenclaim mogelijk na fout met vakantiedagen

Tienduizenden werknemers die sinds 2006 na een periode van ziekteverzuim zijn ontslagen, kunnen alsnog uitbetaling van vakantiedagen claimen bij de Nederlandse Staat. Het gaat om een mogelijke claim van minimaal 80 miljoen euro. De oorzaak is een Europese richtlijn die niet goed in de Nederlandse wet was verwerkt.

null Beeld null

Dit blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter in Den Haag. Die oordeelde eind februari dat een werknemer bij ontslag te weinig vakantiedagen uitbetaald kreeg. De werkgever hield zich aan de Nederlandse wet, maar die was strijdig met een Europese richtlijn uit 2003. De Nederlandse wetgeving is met ingang van dit jaar aangepast.

Het ministerie van Sociale Zaken kent de uitspraak. 'We bestuderen die en beraden ons erop. De minister beslist volgende week wat we doen. We zouden nog in hoger beroep kunnen', zegt een woordvoerder.

Recht op vier weken
Volgens de Europese richtlijn heeft iedere werknemer jaarlijks recht op vier weken doorbetaalde vakantie. Een periode van ziekte staat opbouw van vakantiedagen niet in de weg. In het Nederlandse Burgerlijk Wetboek stond tot dit jaar echter dat een werknemer na een lange periode van ziekteverzuim alleen vergoeding kreeg uitbetaald voor de vakantiedagen die werden opgebouwd tijdens de laatste zes maanden. Wie dus een jaar ziek was voorafgaand aan ontslag, kreeg niet minimaal twintig 'wettelijke' vakantiedagen uitbetaald, maar slechts tien dagen.

Dit is vooral van belang voor mensen die na twee jaar ziekte werden ontslagen. Zij kregen tien dagen uitbetaald, in plaats van de veertig wettelijke dagen.

Claim bij Staat
De kantonrechter in Den Haag heeft een werknemer van een transportbedrijf nu in het gelijk gesteld in een procedure tegen de Staat. Deze werknemer werd in juni 2009 na twee jaar ziekte ontslagen en kreeg maar 12,5 vakantiedagen uitbetaald. Omdat de Nederlandse wetgeving niet strookte met de Europese richtlijn, claimde de ontslagen werknemer in oktober 2010 uitbetaling van 27,5 dagen bij de Staat. Die wees de eis af.

De kantonrechter in Den Haag veroordeelt de Staat nu tot uitbetaling van die vakantiedagen. Het gaat om een bedrag van 2.651 euro 'vermeerderd met rente', en de proceskosten.

Verstrekkende gevolgen
Evert Verhulp, hoogleraar arbeidsrecht, voorziet verstrekkende gevolgen. 'Allen die na een lange periode ziekte zijn ontslagen en daardoor een beperkt aantal vakantiedagen kregen uitbetaald, kunnen hier een beroep op doen. Zij kunnen uitbetaling van de vakantiedagen waar ze recht op hadden claimen bij de Staat. Niet bij de werkgever, want die hield zich aan de wet', zegt Verhulp.

Er geldt wel een beperkte termijn. Nederland had de Europese richtlijn zo'n twee jaar nadat die in augustus 2004 van kracht werd, in de wet moeten verwerken. Daardoor kunnen alleen degenen die sinds najaar 2006 zijn ontslagen, een beroep doen op de uitspraak.

30 duizend mensen
Uit een overzicht van uitkeringsinstelling UWV blijkt dat sinds januari 2007 maandelijks gemiddeld vijfhonderd mensen na twee jaar ziekte zijn ontslagen. In totaal gaat het dan om zo'n 30 duizend mensen. Als zij een vergelijkbare claim hebben als de ex-werknemer van het Haagse transportbedrijf dan gaat dat de Staat zo'n 80 miljoen euro kosten.

Het UWV wijst erop dat ook via de kantonrechter en 'met wederzijds goedvinden' jaarlijks tienduizenden werknemers afscheid nemen van hun werkgever. Ook daarbij kan na ziekte van de werknemer een te lage vergoeding voor vakantiedagen zijn afgesproken. Ook deze mensen kunnen een claim indienen bij de Staat.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden