'Mijn stiefmoeder doet mijn make-up'

Een portret van een kind in zijn slaapkamer. Dit ben ik: Arwen Mieger (9)

Saïne Van Kan
Arwen Mieger (9): 'Ik vind het leuk dat ik soms een gevoel heb dat ik veel van iemand hou.' Beeld Adriaan van der Ploeg
Arwen Mieger (9): 'Ik vind het leuk dat ik soms een gevoel heb dat ik veel van iemand hou.'Beeld Adriaan van der Ploeg

Met wie woon je samen?

Met mijn mama en zus Angie van 15 in Antwerpen. En papa woont in Terneuzen, daar ben ik om de 14 dagen. Daar heb ook een halfzusje van 4. Die zie ik dus niet zo veel. Dat vind ik jammer, want ik leer haar veel dingen. Ze kan al van 1 tot 10 en van A tot Z tellen. En ik heb haar geleerd 'nee' te zeggen. En ze kan Sinterklaas kapoentje zingen.

Op welke school zit je?

De Rekke in Antwerpen, in groep 6.

Wat zijn je hobby's?

Tekenen en naaien. Ik zit met mijn zus op naailes. Ik heb al een rokje gemaakt, een kussen en een tas. En ik vind cosplay heel leuk. Dan verkleed ik me als een Little Sister uit de game Bioshock. Dat is een spookachtig meisje dat uit dode mensen een soort stofje haalt. Mijn stiefmoeder doet dan de make-up van mij en mijn zus en dan gaan we naar Castlefest en Elfia. Daar ga ik 3 keer per jaar heen. Papa maakt dan foto's en wij poseren. Dat doe ik al sinds ik 7 was, ik vind het helemaal niet eng.

Als je een dier zou zijn, welk dier zou dat dan zijn?

Een kat. Het zijn mooie, lieve en nette beesten. We hadden een kat, maar die is pas geleden doodgegaan. Hij was 15. Ik was toen heel erg verdrietig en moest huilen.

Wanneer moet je heel erg lachen?

Als mijn zus een gek filmpje maakt. We maken ook wel eens filmpjes samen. Dan doen we een gekke versie van bekende liedjes.

Als je 10 miljoen zou hebben, wat zou je ermee doen?

Ik zou het delen met mama en papa en zelf dingen kopen, zoals speelgoed en kleren. Ook zou ik kleren en dingen voor mijn zus en halfzusje kopen.

Ben je gelukkig?

Ja, omdat ik een mooie kamer heb en veel speelgoed en kleren. En ik heb een leuk buurmeisje om mee te spelen. Mijn zus is daar iets te groot voor, maar ik vind het leuk dat ze nog wel filmpjes met me maakt. Ook vind ik het op school heel leuk, want ik was nieuw dit jaar, maar voelde me al gelijk thuis. Ik zat eerst in Ekeren op school, maar dat was heel ver.

Wie wil je graag eens ontmoeten?

Mijn beste vriendinnetje van mijn vorige school. Ik heb haar al lang niet meer gezien en mis haar. Ik geef binnenkort een Halloweenfeestje en hoop dat ze dan ook komt.

Wat vind je het leukst aan jezelf?

De meeste mensen vinden mijn ogen heel mooi, dat vind ik zelf ook wel. En ik vind het leuk dat ik soms een gevoel heb dat ik veel van iemand hou. Vooral van mijn familie en mijn twee beste vriendinnen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden