Michael zit in de stille uurtjes het liefst zelf op de racefiets

Ex-wielrenner Michael Boogerd (43) zit tijdens de Tour in de dagelijkse talkshow Tour du Jour. Hij woont in Kalmthout met vriendin Darya Nucci en dochter Anais (2).

Carolien Spaans
null Beeld Ivo van der Bent
Beeld Ivo van der Bent

Welkom in Kalmthout, België, woonplaats van Michael. Zoals de dorpsnaam doet vermoeden 'is het hier erg rustig, ja'. Gezien de huizen (groot) en het gemiddelde inkomen (hoog) trekt dat dan weer allerhande gespuis aan en daarom hangt er op het hek van huize Boogerd een bordje met daarop de niet mis te verstane afbeeldingen van een waakhond en een geweer. Of het helpt? 'Echt wel. Hoewel, laatst stonden ze aan mijn voordeur te kloten, maar toen ging Daisy behoorlijk uit d'r stekker en renden ze weg.' Daisy is de Afghaanse windhond die hier naast de fiets rent, een wens van Michaels vriendin Darya. 'Het is geen gemakkelijk ras, ze heeft m'n moeder en m'n schoonmoeder al omver getrokken. Hiervoor had ik met mijn ex een labrador, Boogie, die was veel rustiger.' Daisy negeert de kritiek en wappert keurig naast de fiets. 'Ze lijkt wel een vliegend tapijt zo, vind je niet?' Zoals in veel gezinnen wil de één een hond en mag de ander die vervolgens uitlaten: 'Dat doe ik dus als ik vrij ben.'

Verder zit Michael in de stille uurtjes het liefst zelf op de racefiets, want hij moet elke dag sporten 'anders voel ik me niet goed'. Het tempo wordt opgevoerd, Daisy draaft. 'Als ik fiets, doe ik mezelf nog altijd pijn, dat kan ik maar moeilijk loslaten. Niet dat ik als een soort debiel volle bak ga rijden, maar wel eh... nou, dat het dus zeer doet.' Meestal rijdt hij alleen, soms samen met zoontje Mikai van 11. Voor hem staan in de garage twee kleine uitvoeringen van Michaels grote-jongensfietsen. 'Hij wil er natuurlijk net zo eentje als z'n vader'. De foto staat erop, Michael hangt in de remmen. Hij stapt af en plukt blaadjes uit Daisy's vacht. 'Veel mensen met zo'n ras doen shows, maar daar ga ik mooi niet aan beginnen.' Nou: zojuist heeft hij precies dat gedaan.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden