Miami maakt kennis met mevrouw Tafkap

Mayte is de naam, ze heeft net haar eerste album uit en ze is bloedmooi. Exotisch tot op het bot....

STIEVEN RAMDHARIE

Ho, ho, even wachten.

Heeft de oplettende krantelezer de afgelopen dagen misschien iets gemist? Zoals een simpele aankondiging van dat kleine mannetje uit Minneapolis dat hij eindelijk, na al die jaren, in het huwelijksbootje is gestapt?

Niets van dat. En als het aan Prince ligt, zal dat voorlopig ook zo blijven. 'Hij wil het allemaal niet aan de grote klok hangen', zegt James Butler, general manager van Tafkap's exclusieve nachtclub Glam Slam in Miami Beach. 'Zo simpel ligt het gewoon. Hij zal er zelf niet over beginnen.'

Had ene Michael Jackson, die andere superster tevens vrijgezel, immers ook niet stiekem het vliegtuig gepakt om met ene Lisa Marie Presley in de Dominicaanse Republiek in de echt verbonden te worden? Een plaatselijke krant had indertijd de celebrity-scoop van het jaar. De Amerikaanse roddel-en muziekpers kon niets anders doen dan knarsetandend toekijken.

Wat klopt er nu van dat rare verlovingsverhaal van Prince? Geruchten zijn er genoeg, zeker in Miami Beach. Tafkap wordt vrijdag, zo weten ze bij Glam Slam, verwacht op South Beach, het trendy stukje van Miami Beach waar de nachtclub al sinds een klein jaar gevestigd is. Niets aan de hand zou je zeggen. Meneer bezoekt wel regelmatig, al dan niet anoniem, Glam Slam om zich te vermaken.

Ware het niet dat Mayte diezelfde dag (èn de volgende avond) optreedt in de nachtclub.

Officieel natuurlijk om Child of the Sun te promoten. Of mogen we iets groters verwachten? Een officiële aankondiging wellicht? Butler, overigens niet de eerste de beste binnen Tafkaps imperium, houdt echter stevig de lippen op elkaar als hem deze vraag wordt gesteld.

Maar hij kan deze journalist uit Holland, deze week toevallig aanwezig op Glam Slams Fat Cat Pussyparty, wel iets verzekeren: hét grote gebeuren, zijnde de verloving, heeft onlangs plaatsgevonden. Jazeker.

Waar, dat wil hij niet vertellen. 'Mayte loopt nu rond met een ring met een diamant er in. Als je het haar vraagt, zal ze het bericht zeker niet ontkennen.'

Ach, we wachten maar af.

In spanning uiteraard op de verlossende woorden van Tafkap zelf. Vrijdag wellicht.

Stieven Ramdharie

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden