Mexicaanse crunchy wraps met picadillo

Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: mexicaanse crunchy wraps met picadillo (hoofdgerecht voor 4 personen).

Tallina van den Hoed
null Beeld Tallina van den Hoed
Beeld Tallina van den Hoed

Eten uit een kommetje is hip: al je eten zo in een stenen schaaltje, twee handen eromheen, fotootje maken en hops, het is een hit op Instagram. Mijn dochter laat mij dat zien, aangezien ik te lui ben om er nóg een social-media-account op na te houden. Ook hip zijn de kommetjes gemaakt van iets eetbaars: een uitgehold broodje met soep of een gebakken wrap om je salade in te eten. Dat wilde ik ook proberen.

Bereiding

Zet de oven op 180 graden. Neem vier ovenvaste kommen en bekleed elke kom met een wrap. Duw aan, zodat het blijft zitten. Zet dit 15 minuten in de oven. Haal de wraps voorzichtig uit de kommen, duw er nieuwe wraps in en doe het opnieuw, tot je alle wraps hebt gebakken.

Maak de picadillo: rul het gehakt in wat olijfolie. Snipper ui en knoflook en doe dit bij het gehakt. Laat zachtjes bakken. Verwijder steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten van de peper en snij de peper in dunne ringetjes. Doe dit met de gemalen komijn, korianderzaadjes, oregano en het paprikapoeder in de pan, roer even door. Snij de tomaten in kleine blokjes en doe ze samen met een kopje water, zout en wat peper in de pan. Laat zachtjes pruttelen tot het meeste vocht verdampt is.

Laat de bonen en de mais uitlekken. Snij de tomaten in blokjes en snipper de rode ui. Meng dit met het citroensap, wat olijfolie, zout en peper en de gehakte groene kruiden. Halveer de avocado en ontpit hem. 'Snij' met een lepel mooie plakjes avocado.

Neem de wrap-bakjes, leg in elk bakje een mooi blaadje sla, Zet er wat avocadoplakjes tegenaan. Doe er wat eetlepels bonen-mais-salade in en schep er wat picadillo in. Garneer met een eetlepel crème fraîche en geraspte kaas. Twee bakjes per persoon is prima, tenzij je een puber bent, dan is het nooit genoeg. Salsa (uit een supermarktpot) smaakt er prima bij.

volkskeuken@volkskrant.nl

Ingrediënten

8 - 12 grote wraps
400 g rundergehakt
Olijfolie
2 uien
4 tenen knoflook
1/2 tot een hele rode peper
2 theel. gemalen komijn
2 theel. gemalen korianderzaadjes
2 theel. gedroogde oregano
1 eetl. paprikapoeder
3 tomaten
Zout, peper
1 blik zwarte-ogenbonen 400 g
1 klein blikje mais
6 tomaatjes
1 rode ui
1 eetl. citroensap
2 eetlepels gehakte koriander of peterselie
1 avocado
8 blaadjes sla
100 g crème fraîche
100 g geraspte kaas

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden