Met noodwet kan 145 kilometer dijk worden versterkt

Minister Jorritsma van Waterstaat heeft dinsdag haar noodwetje voor de dijkversterking bij de Tweede Kamer ingediend, waardoor in twee jaar 145 kilometer dijk kan worden versterkt en 195 kilometer kade langs de Maas kan worden aangelegd....

Van onze verslaggeefster

DEN HAAG

In het waterschap IJsseldelta gaat het om 19,3 kilometer, in het polderdistrict Betuwe om 9 kilometer. In het polderdistrict Groot Maas en Waal wordt 41 kilometer aan dijken verbeterd, in het polderdistrict Rijn en IJssel 3,8 kilometer.

In het waterschap Gelderse Vallei en Eem wordt 1,5 kilometer aan dijkvakken versterkt. In het district Tieler- en Culemborgerwaard 32,8 kilometer, in het waterschap Oost-Veluwe gaat het om 4 kilometer dijk.

In het hoogheemraadschap Alblasserwaard en Vijfheerenlanden wordt 13,9 kilometer versterkt, in Waterschap de Maaskant 0,6 kilometer.

In het hoogheemraadschap West-Brabant wordt 1,4 kilometer dijk aangepakt en in het hoogheemraadschap Alm en Biesbosch 17,7 kilometer.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden