mensen

Botsing Koningin Beatrix is afgelopen woensdag tijdens het Prins Claus-concert in Groningen onder de voet gelopen door Nynke Stellingsma, directeur van cultureel centrum de Oosterpoort. De koningin slaakte een hartgrondige kreet: 'Au!', waarop commissaris van de koningin Max van den Berg zich over de getroffene ontfermde. Stellingsma verklaart tegenover RTV Noord dat zij zich verstapte en zichzelf 'wel duizend maal' voor het hoofd kan slaan.

Ster De Amerikaanse zangeres Christina Aguilera krijgt een ster op de bekende Walk of Fame op Hollywood Boulevard. De 29-jarige popster is volgens de organisatie een van de meest gevierde zangeressen van het afgelopen decennium. Aguilera verkocht wereldwijd meer dan dertig miljoen albums en won vijf Grammy's. Vanaf december is ze samen met Cher te zien in de musicalfilm Burlesque.


Giel-app 3FM-dj Giel Beelen is binnenkort live te volgen met een speciale applicatie voor iPhone en Android toestellen. Alles wat Beelen filmt is via de app direct te zien. Naast deze live-stream is de applicatie voorzien van een terugluisterfunctie, waarmee luisteraars gedeelten van de radioshow van Beelen kunnen terughoren. Ook zijn uitzendingen live te volgen met zowel audio als video.


Gouden Hart Cardioloog Angela Maas, werkzaam bij de Isala Klinieken in Zwolle, is gisteren door damesweekblad Libelle uitgeroepen tot Beste Cardioloog van Nederland. Zij ontving een speciaal Gouden Hart als aandenken. In 2003 begon Maas een speciale vrouwenpoli voor hart- en vaatziekten. Inmiddels geniet dit spreekuur landelijke bekendheid en verwijzen ook andere cardiologen dames naar Maas. Maas werd eerder al gelauwerd door de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen.


oorkonde In het voetstuk van het beeld van Michiel de Ruyter in Vlissingen is een koker gevonden met waarschijnlijk documenten die nieuw licht werpen op de verplaatsing van het beeld in 1894. De volksoverlevering wil dat een oorkonde in het voetstuk wordt bewaard. Vandaag is voor Zeeland het uur van de waarheid: de koker wordt in het archief van Vlissingen geopend.


Brecht De Duitse (toneel)schrijver Bertolt Brecht is vermoedelijk niet gestorven aan een hartaanval, maar aan de gevolgen van acuut reuma, bericht de BBC. Volgens hoogleraar Stephen Parker van de universiteit van Manchester liep Brecht de ziekte, waarbij spasmes kunnen optreden, in zijn jeugd op. In die tijd was nog weinig bekend over acuut reuma en Brecht werd gediagnosticeerd als een neurotisch kind met een vergroot hart. Over de oorzaak van de dood van Brecht in 1956 werd hevig gespeculeerd.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden