Mensen

Vogelaar VVD-Kamerlid en voormalig Minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties (BVK) Atzo Nicolaï (50) wordt per 1 december voorzitter van de Vogelbescherming Nederland....

Topsporters De VPRO zendt op 6 juni, aan de vooravond van een zomer vol topsport (WK-voetbal, Tour de France en Wimbledon), een themaprogramma uit over het leven van de topsporter. Sporters praten daarin over hun carrière en hun privéleven. Te zien zijn onder anderen Arjen Robben (voetbal), Raemon Sluiter (tennis), Anky van Grunsven (paardensport), Mark Tuitert (schaatsen), Maarten Lefeber (golf) en Naomi van As (hockey).

Onderscheiding Ayaan Hirsi Ali heeft woensdag een onderscheiding gekregen van de Jyllands-Posten, de Deense krant die vijf jaar geleden een reeks omstreden cartoons van de islamitische profeet Mohammed plaatste. Het dagblad kende het ex-Kamerlid de Prijs voor de Vrijheid van Meningsuiting toe. De Jyllands-Posten riep de prijs in 2006 in het leven. De krant was toen het middelpunt van grote ophef vanwege de spotprenten over Mohammed. In veel islamitische landen werd gedemonstreerd tegen Denemarken. De tekenaar van een van de cartoons overleefde begin dit jaar een moordpoging.

Roddelen Geert Wilders (PVV) schuift aan bij het programma RTL Boulevard, in het kader van een reeks uitzendingen in de aanloop naar de verkiezingen. Ook Jan Peter Balkenende (CDA) en Mark Rutte (VVD) hebben toegezegd op visite te komen bij het programma. Femke Halsema (GroenLinks) weigerde eerder de uitnodiging.

directeur Directeur-generaal Marc Sprenger (47) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is benoemd tot directeur van de Europese gezondheidsdienst ECDC. De ECDC is in 2005 door het Europese parlement opgericht om infectieziekten te bestrijden. Sprenger, van huis uit medisch microbioloog, was eerder onder meer directeur van het Nationaal Influenza Centrum en directeur zorg van het College voor Zorgverzekeringen.

Beatles De originele handgeschreven tekst van het nummer A Day in the Life van John Lennon wordt geveild. Het nummer is te horen op het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uit 1967 van The Beatles. Veilinghuis Sotheby’s heeft de tekst, op een dubbelzijdig beschreven stuk papier, nu in zijn bezit. Op het papier staan correcties en aantekeningen van de hand van Lennon. Verwacht wordt dat de songtekst 380 duizend tot 530 duizend euro zal opleveren.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden