Mensen

Misdaadverslaggever

Peter R. de Vries

gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter om beelden uit zijn reportage over een voorgenomen huurmoord te verbieden. Het gaat om heimelijk gefilmde gesprekken tussen de opdrachtgever van de huurmoord en de beoogde uitvoerders. Die hadden een kort geding aangespannen tegen De Vries om uitzending van de beelden, zondagavond op SBS6, te voorkomen. De rechter in Amsterdam stelde de eisers zaterdag in het gelijk. De Vries besloot daarop de uitzending helemaal te schrappen. In de uitzending is te zien hoe een huurmoord op een escortbaas wordt gepland. De beoogde huurmoordenaars boden De Vries de filmbeelden aan voor 50 duizend euro. Hij betaalde er niet voor, maar maakte wel een kopie. Volgens de rechter vallen de beelden onder het eigendomsrecht en mogen die daarom niet in de uitzending gebruikt worden.

Oud NOS-journalist

Ben Klokman

is overleden. Dat maakte zijn familie bekend. Als chef jeugdprogramma's bij de NTS, de huidige NOS, bracht hij Sesamstraat voor het eerst op de Nederlandse televisie. Ook was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Jeugdjournaal en Het Klokhuis. Klokman begon zijn carrière bij de VPRO. Samen met historicus Loe de Jong en programmamaker Milo Anstadt maakte hij in de jaren zestig de serie De Bezetting over Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Ben Klokman overleed woensdag. Hij is 79 jaar geworden.

De tv-comeback van presentator

Menno Buch

zondagavond op RTL 4 was met 850.000 kijkers redelijk succesvol. De serie Buch in de Bajes, waarin Buch meeloopt in een penitentiaire inrichting in Almere, haalde daarmee een elfde plek in de lijst van best bekeken programma's. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het programma De Reünie, gepresenteerd door Rob Kamphues, versloeg met 2 miljoen kijkers wederom Miljoenenjacht van Linda de Mol, dat meer dan 1,7 miljoen kijkers trok.

Jelle Brandt Corstiu

s gaat deze zomer niet het VPRO-programma Zomergasten presenteren. Dat twitterde hij gistermiddag. Zijn tweet was een reactie op de opmerking in het maandag verschenen boek Presenteren. Daarin zegt Paul Witteman dat zijn 'wederhelft' Jeroen Pauw wat hem betreft de meest geschikte presentator voor het programma is. Wie Zomergasten daadwerkelijk gaat presenteren, is niet duidelijk. De naam van Matthijs van Nieuwkerk wordt vaak genoemd. Op Twitter werd gistermiddag zoveel gespeculeerd over het onderwerp, dat het een paar uur lang trending topic was.

Burgemeester van Maastricht Onno Hoes is de nieuwe bestuursvoorzitter van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten. Hoes zal direct betrokken zijn bij de vorming en uitvoering van overheidsbeleid ten aanzien van podiumkunsten. Hoes zegt dat er juist nu 'fundamenteel gediscussieerd wordt over de waarde van cultuur in het algemeen en de podiumkunsten in het bijzonder'.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden