Mensen

remake Kim van Kooten, Hadewych Minis, Lies Visschedijk, Katja Herbers en Anna Drijver vertolken de vrouwelijke rollen in de film Loft....

Geenstijl De directeur van weblog GeenStijl, Ambroos Wiegers, vertrekt. Per 4 mei stapt hij op bij uitgeefbedrijf News Media. Wiegers laat in een verklaring weten dat dit een mooi moment is om afscheid te nemen, omdat ‘ons mooie roze kindje nu volwassen en het bedrijf op stoom is’.

concert De Steve Miller Band geeft op 18 oktober een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het is voor het eerst in 25 jaar dat de groep Europa aandoet. Bekende hits van de Amerikaanse band zijn The Joker, Fly Like an Eagle en Abracadabra. De voorverkoop start zaterdag.

dalmatiërs Van het boek De 101 Dalmatiërs komt een theatervoorstelling. Leopold Witte gaat het jeugdtheaterstuk regisseren. Het boek van Dodie Smith is bewerkt door Han Römer. Kim van Zeben vertolkt de rol van Cruella de Vil. De première is op 30 oktober.

biografie Volgend jaar verschijnt de biografie over Joop van den Ende. Het boek wordt geschreven door journalist Henk van Gelder. Van den Ende werkt zelf mee aan de biografie. Naast hem komen nog tientallen anderen aan het woord.

tegels Verslaggever Lucien Baard van de Twentsche Courant Tubantia heeft de Tegel 2009 gewonnen. Hij kreeg de prijs voor de beste journalistieke productie voor een serie over voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur. De Trouw-journalisten Laura van Baars, Wilma van Meteren, Onno Havermans en Cees van der Laan kregen een Tegel voor hun serie achtergrondverhalen Red het platteland. In de categorie tv-nieuws won Zembla met De Q-koorts epidemie van Ton van der Ham en Manon Blaas. De beste achtergrond op tv kwam van Kees Vlaanderen, Huib Schoonhoven en Karen Kuiper met de HUMAN-documentaire De kleine oorlog van boer Kok. Suzan Borst en Irene Houthuis van Argos kregen een Tegel voor Corporatie in crisis: SGBB. Christine Steinhäuser van Holland Doc Radio won met haar radiodocumentaire Made in GDR. In de categorie online won de Beagle: In het kielzog van Darwin, het multimediale project van VPRO, Teleac en VRT. EO Netwerk-verslaggever Hans van der Steeg won de F.W. Sijthoff Tegel voor journalistiek talent voor De Zeepfabriek, over de ondergang van zeepproducent Cosmara.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden