mensen

Voorzitter (1) Voormalig CDA-politicus Pieter van Geel wordt in januari voorzitter van de raad van toezicht van de NTR. Van Geel was tussen 2002 en 2006 staatssecretaris van Milieu. Vanaf 2007 was hij fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer. Nu is Van Geel voorzitter van onder meer het Smart Energy for Europe Platform in Berlijn.

Voorzitter (2) Saskia Borgers wordt de nieuwe voorzitter van Milieudefensie. Ze volgt hiermee Annemarie Goedmakers op. Borgers is gemeentesecretaris van de gemeente Haarlem. Daarvoor werkte ze als directeur-generaal milieu bij het ministerie van VROM. Als voorzitter van Milieudefensie wil Borgers het kabinet aansporen de positie van Nederland als duurzame kenniseconomie te verbeteren.


Verlenging Presentator Cornald Maas en de AVRO hebben hun samenwerking met twee jaar verlengd. Beide partijen zijn zeer tevreden over de huidige samenwerking. Maas presenteert Opium TV en is columnist van de AVRO Bode en zal aan meer kunst- en cultuurprogramma's van de omroep bijdragen.


Glazen Huis De namen voor de Serious Request-actie van 3FM zijn bekend. Dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg laten zich op 18 december een week zonder eten opsluiten in het Glazen Huis in Eindhoven. De drie radiomannen draaien verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst gaat dit jaar naar kinderen die hun ouders aan HIV en aids hebben verloren. Vorig jaar bracht Serious Request meer dan zeven miljoen euro op.


Daily Show Cabaretier Jan Jaap van der Wal presenteert vanaf februari volgend jaar een Nederlandse variant van het satirische dagelijkse programma The Daily Show op Comedy Central. Het programma is in eerste instantie drie weken te zien. Bij succes komt er een vervolg. In de Verenigde Staten is The Daily Show, gepresenteerd door Jon Stewart, erg populair. Daarnaast komt Comedy Central met Op een voetstuk..., een eerbetoon van cabaretiers aan hun collega Freek de Jonge.


Columnist Advocaat Inez Weski wordt vanaf december de vaste columnist van vrouwenblad Opzij. Hoofdredacteur Margriet van der Linden roemt de strafpleiter om haar humor, eigenzinnigheid en expertise. Vanaf vandaag ligt het decembernummer van Opzij in de winkel.


Hoofdredacteur Mark Snijders wordt de nieuwe hoofdredacteur bij Omroep Gelderland. Hij volgt Ton Mallo op, die eind dit jaar zijn functie neerlegt. Snijders werkt bijna vijftien jaar bij de publieke omroep van Gelderland, als radioverslaggever en tegenwoordig als hoofd nieuws. De provincie Gelderland wil het budget van de omroep met 10 procent terugbrengen.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden