Mensen; Blake Fielder-Civil;Amy Winehouse

Blake Fielder-Civil, de echtgenoot van de Britse soulzangeres Amy Winehouse, wil scheiden. Fielder-Civils advocaat heeft dat bevestigd. Fielder-Civil, die een celstraf uitzit voor onder meer mishandeling, zegt dat Winehouse overspel heeft gepleegd....

Stefan Bogaerts (44) wordt per 1 maart hoogleraar forensische psychologie en victimologie bij Intervict, het onderzoeksinstituut voor victimologie van de Universiteit van Tilburg. Het betreft een nieuwe leerstoel, die onderzoek omvat naar herhaald slachtofferschap en de gevolgen die slachtoffers ondervinden op het gebied van ziekteverzuim en burn-out.

Ook de Zuidpool krijgt tegenwoordig staatsbezoeken. Na prins Albert van Monaco zullen ook kroonprijs Willem-Alexander en prinses Máxima Antarctica bezoeken. Ze zullen daar een beeld proberen te krijgen van het Nederlands wetenschappelijk poolonderzoek. Het bezoek vindt plaats van 6 tot 9 februari. Minister Plasterk(Onderwijs) gaat mee op de poolreis.

Reina Hardesty (13) joeg haar vader Greg de schrik op het lijf met een telefoonrekening van 440 pagina’s! Ze had in een maand tijd 14.528 sms’jes verstuurd, een kleine vijfhonderd per dag.

Reisredacteur Eric van den Berg heeft voor de reportage 'Puzzeltocht met woordenboek' over Peking uit de Volkskrant van 12 april 2008 de Aad Struijs Persprijs gekregen. De prijs, die bestaat uit een beeldje en een bedrag van 1.500 euro, is een initiatief van TourPRess, de vereniging van reisjournalisten en voorlichters.

Saskia Bak is benoemd tot voorzitter van het Fries Museum en het keramiekmuseum Princessenhof in Leeuwarden. Ze volgt Cees van ‘t Veen op, die directeur van de Rijksdienst Archeologie, Cultuurlandschap en Monumentenzorg is geworden. Bak wordt verantwoordelijk voor de nieuwbouw van de Friese cultuurinstelling.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden