Meldpunt voor mishandelen kind krijgt meer geld

Zowel de provincie Zuid-Holland als het stadsgewest Den Haag trekt extra geld uit om de achterstanden bij het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) in de regio weg te werken....

ANP

Zuid-Holland verleent een eenmalige subsidie van 203.445 euro om de bestaande wachtlijst, 135 meldingen per 1 oktober 2003, aan te pakken. Voor volgend jaar kent de provincie subsidie toe naar rato van de hoeveelheid werk. Uitgaande van zeshonderd meldingen en ruim 1400 adviezen, houdt de provincie rekening met een subsidie van 1,1 miljoen euro.

Stadsgewest Haaglanden, dat een aparte wachtlijst heeft met 150 meldingen, komt over de brug met een eenmalige bijdrage van 250 duizend euro en een jaarlijkse subsidie van 936 duizend euro.

Naar verwachting zal medio 2004 het onderzoek naar mogelijke kindermishandeling altijd binnen zeven dagen na melding kunnen beginnen.

De instanties verwachten dat het aantal meldingen zal toenemen naar aanleiding van de publiekscampagne die deze week is begonnen om te wijzen op het bestaan van het AMK.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden