Nieuws

Meghan Markle zou personeel gepest en getreiterd hebben: nieuwe aflevering in Britse koninklijke soap

Het Britse koningshuis gaat de beschuldigingen van bullebakgedrag aan het adres van Meghan Markle onderzoeken. De vrouw van prins Harry, tevens hertogin van Sussex, zou twee van haar personeelsleden weggetreiterd hebben. Dat onthulde The Times.

De Hollywood-levensstijl van Harry en Meghan verhoudt zich slecht tot een bestaan vol koninklijke verplichtingen. Beeld AFP
De Hollywood-levensstijl van Harry en Meghan verhoudt zich slecht tot een bestaan vol koninklijke verplichtingen.Beeld AFP

Wie dacht dat er met de breuk van de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan met Buckingham Palace vorige maand een einde was gekomen aan de koninklijke soap, moet zich alsnog opmaken voor een nieuw seizoen. Dinsdag schreef The Times dat een oud-medewerker een klacht heeft ingediend over Meghans handelen toen ze nog lid was van het koninklijk huis. Destijds woonde het paar in Kensington Palace, een vorstelijke residentie in Londen.

In een gelekte e-mail van een personeelslid staat dat de hertogin van Sussex met haar pesterijen en getreiter twee persoonlijke assistenten uit het huishouden heeft verdreven. Personeelsleden zouden soms in tranen zijn uitgebarsten.

‘We zijn zeer bezorgd over de aantijgingen in The Times’, laat Buckingham Palace in een verklaring weten. Het Koninklijk Huis ‘tolereert geen pesterijen of intimidatie op de werkvloer’. De personeelsafdeling gaat betrokken werknemers uitnodigen om te zien ‘of er lessen kunnen worden geleerd’.

Vanuit Los Angeles heeft de hertogin via haar woordvoerder laten weten bedroefd te zijn ‘over deze laatste aanval op haar persoon, vooral omdat ze zelf het doelwit is geweest van pesterijen’.

Moddergooien

De beschuldigingen komen op een opmerkelijk moment. Zondag zendt de Amerikaanse zender CBS een nu al veelbesproken interview uit door Oprah Winfrey, buurvrouw en goede vriendin van Meghan. Voor het koninklijk paar is het de uitgelezen kans hun kant van de breuk wereldkundig te maken en de vuile was buiten te hangen.

Enkele uren na het statement van Buckingham Palace werd een fragment van het interview vrijgegeven, dat voor de recente onthullingen werd opgenomen. Op de vraag wat het paleis moet denken van haar verhaal, antwoordt Meghan: ‘Ik weet niet hoe zij konden verwachten dat wij na al die tijd zouden blijven zwijgen, als zij een actieve rol spelen in het verspreiden van onwaarheden over ons.’

In de aanloop naar het Winfrey-interview hebben de voormalige personeelsleden wellicht de publieke opinie willen beïnvloeden. The Times zegt dat zij hun verhaal wilden doen vóórdat het interview werd uitgezonden.

Harry en Meghan maakten vorig jaar bekend een eigen leven te beginnen in Californië. Aanvankelijk keek koningin Elizabeth de situatie even aan. Vorige maand besloot zij dat er geen sprake kon zijn van een terugkeer. ‘De hertog en hertogin blijven geliefde leden van de familie’, probeerde de officiële verklaring dat besluit te verzachten.

De Hollywood-levensstijl van Harry en Meghan, die voor haar royaltyleven acteerde in verscheidene films en series, is sommige royaltywatchers een doorn in het oog. Het duo heeft miljoenencontracten getekend met Netflix en Spotify. Meghan is zwanger van hun tweede kind.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden