Meermanno en Letterkundig samen

Het Meermanno Museum voor het boek en het Letterkundig Museum hebben samen een subsidieaanvraag ingediend bij de Raad voor Cultuur. Daarmee kiezen de instellingen voor samenwerking, zoals hen in een vorige subsidie was aangeraden.

Aad Meinderts, directeur Letterkundig Museum: 'Die intentie hebben we nu uitgesproken.'

Ook andere culturele instellingen dienden op het laatste moment nog een subsidieaanvraag in. Voor de twee vrijgekomen subsidieplekken voor jeugdtheater kwamen nieuwe kandidaten.

Gezelschappen Het Houten Huis, De Jonge Republiek en Kwatta deden een aanvraag in Groningen, NT Jong en Maas in Den Haag.

Eigen nieuwsdienst Microsoft

Microsoft begint een eigen nieuwsorganisatie om zijn websites en apps van nieuws te voorzien. Daarmee komt een einde aan de MSNBC.com, de samenwerking tussen Microsoft en nieuwszender NBC.

Deze site werd zestien jaar geleden opgericht tijdens de begindagen van het commerciële internet. Aanvankelijk was de site een groot succes. Waar veel traditionele media het moesten doen met een relatief amateuristische site blonk de MSNBC uit door professionele journalistiek van NBC en technische kennis van Microsoft te bundelen. Op zijn hoogtepunt haalde de site 50 miljoen bezoekers per maand.

Ondanks de goede start leidde de samenwerking al snel tot strubbelingen. Koerswijzigingen van zowel Microsoft als NBC zorgden voor een onwerkbare situatie. MSNBC.com linkt voortaan naar NBCnews.com.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden