Meerderheid werknemers werkt tijdens feestdagen

Bijna 60 procent van de Nederlandse werknemers werkt dit jaar tijdens de kerstperiode. Toch is 11 procent van mening dat dit weinig productief is. Dat blijkt uit onderzoek van Regus, 's werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekken, onder 12.000 zakenmensen in 85 landen.

Redactie
© THINKSTOCK Beeld
© THINKSTOCK

Het onderzoek laat zien dat ondanks het feit dat meer dan een derde van de Nederlandse werknemers naar kantoor gaat tijdens de kerstperiode, het productiviteitsniveau van een groot percentage naar verwachting laag is. Er is dus nauwelijks sprake van meerwaarde voor hun werkgevers en eventuele reistijd gaat hierdoor ten koste van kostbare tijd thuis met het gezin.

De belangrijkste bevindingen zijn:
• 59 procent van de Nederlandse werknemers werkt gedurende de kerstperiode;
• Meer dan een derde die tijdens de kerstperiode werkt (36 procent) gaat naar kantoor;
• 11 procent is van mening dat er niet veel gedaan wordt in deze werktijd;
• Meer dan de helft (54 procent) denkt dat medewerkers die gedurende de kerstperiode werken hun tijd voornamelijk gebruiken om achterstallig werk af te maken.

Kostbare tijd verspillen

Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Nederland licht toe: 'De vakantieperiode is een speciale tijd die mensen graag met hun gezin en vrienden doorbrengen. Ons onderzoek wijst er echter op dat veel mensen niet volledig profiteren van deze periode en dat zij, als ze ook nog naar kantoor moeten reizen, kostbare tijd met hun gezin verspillen.'

'Vorig jaar hebben we in Nederland gezien dat sneeuw en ijzel het verkeer ernstig belemmerden. Werknemers die in de vakantieperiode naar kantoor gaan, kunnen dan ook nog lange reistijden verwachten die de productiviteit nog verder verlaagt. Bedrijven doen er - zeker in deze periode - goed aan zich op de vraag te richten hoe zij hun medewerkers een betere balans tussen werk en privé kunnen bieden, zodat deze genoeg tijd hebben om met hun partner of gezin door te brengen en toch productief kunnen werken', aldus Schaapman.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden