Update

Meer VVD-bestuurders bezorgd over zorgpremie

Onder VVD-bestuurders leven veel zorgen over de plannen met de zorgpremie, maar er is tegelijkertijd de overtuiging dat de maatregel nog zo wordt uitgewerkt dat er geen excessen zullen ontstaan. Dat stelden VVD-politici bij aankomst in Lunteren, waar de bestuurdersvereniging van de liberalen bijeenkomt.

Premier Mark Rutte komt aan op het Binnenhof. Beeld ANP
Premier Mark Rutte komt aan op het Binnenhof.Beeld ANP

Zo wil Janneke Sparreboom, raadslid in Lelystad, graag wat antwoorden van VVD-leider Mark Rutte. 'De PvdA heeft de ruimte gegeven dat ze willen kijken naar de uitwerking. Dus ik zou het advies willen geven om dat zeker te doen.'

Ook Alexander Bruch, de fractievoorzitter van de VVD in Weesp, hoopt dat er nog wat aan de knoppen wordt gedraaid. Voor gezinnen pakt het regeerakkoord volgens hem hard uit. 'Ik ga ervan uit dat de partij tot het uiterste gaat om daar wat aan te doen', stelt hij.

Tseard Hoekstra, wethouder in Alphen aan den Rijn, wil dat de VVD mensen goed informeert over de plannen. 'Er zijn veel zorgen over de premie, maar dat is niet het totaalplaatje', zegt hij. Hoekstra benadrukt dat excessen in de uitwerking wel moeten worden voorkomen.

Zorgvuldiger
Voor de burgemeester van Heerde, Inez Pijnenburg, is de glans van de verkiezingswinst af door de ophef. De snelheid is hier ten koste gegaan van de uitwerking, denkt zij. 'Dit moet zorgvuldiger uitgewerkt, want zo kan het niet.'

Overigens stellen veel VVD'ers bij aankomst dat ze eerst de uitleg van Rutte willen horen, voordat ze een conclusie trekken. Een enkeling stelt dat de maatregel rond de premies helemaal van tafel moet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden