Meer verantwoordelijkheden mogen beloond worden

Functie: Contentmanager: 2.500 euro bruto (32 uur)

Beeld Thinkstock

Dilemma

Jesse (29) werkt pas een jaar op de webredactie van een tijdschrift, maar heeft naar zijn idee al behoorlijk wat verantwoordelijkheden. Als contentmanager zorgt hij dat de website van inhoud voorzien is. Hij schrijft zelf stukken, maar stuurt ook twee andere werknemers aan. Binnenkort komt daar nog een derde collega bij.

Daarnaast zorgt de contentmanager voor de planning en is hij eindverantwoordelijk voor alles wat er online gebeurt rondom het tijdschrift. Leuk werk natuurlijk, maar Jesse voelt veel druk en vraagt zich af of zijn loon daar wel tegenop weegt. Zou de contentmanager gezien zijn verantwoordelijkheden meer moeten verdienen?

Advies

Met pas een jaar ervaring heeft Jesse het meer dan prima voor elkaar, zegt Ron Peters van FNV Kiem. Bij een volledige werkweek zou Jesse zo'n 2.812 euro verdienen, daarmee valt hij in cao-taal 'hoog in schaal zes'. Peters: 'Terwijl jij met één jaar ervaring in deze functie recht hebt op een beloning van ten minste 2.189 euro. Zo bezien verdien je dus royaal.'

Ook een blik buiten de cao leert dat de webredacteur het allerminst slecht voor elkaar heeft. Een gemiddeld jaarloon op Jesses niveau komt ergens tussen de 33- en 36 duizend bruto per jaar uit. 'Jij verdient omgerekend naar een volledige werkweek 36.500 euro per jaar', aldus Peters.

Toch schatten niet alle adviseurs de salarissituatie van de contenmanager even rooskleurig in. Naar het oordeel van Jacco van den Berg van het gelijknamige adviesbureau verdient hij 'zeker niet te veel.' Het zou kunnen dat Jesse op basis van zijn verantwoordelijkheden hoger moet worden ingeschaald. 'Breng in kaart wat het afgelopen jaar de opbrengsten van de door jouw team gemaakte online-uitingen waren', adviseert Van den Berg. 'Toon aan dat je meer waard bent.'

Waardering

Ook volgens Hans van der Spek van adviesbureau Berenschot is Jesses loon weliswaar marktconform 'maar misschien een beetje aan de ondergrens.' Nu hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgt, is het een goed idee om met zijn leidinggevenden te overleggen of zijn salaris nog wel passend is. Komen ze er samen niet uit, dan voorziet de cao in een bezwaarprocedure waarmee Jesse het oordeel van zijn werkgever kan aanvechten.

Tot slot nog wat wijze raad: staar je niet blind op loonsverhoging. Van der Spek: 'Waar het je naar alle waarschijnlijkheid om gaat, overstijgt het niveau van de maandelijkse bijschrijving op je bankrekening. Je wilt gewaardeerd worden voor je bijdrage aan de organisatie. Een blijk van waardering die niet per se in de vorm van euro's hoeft plaats te vinden.'

Het uitgebreide advies lezen? Of is er ook iets mis met uw salaris?
Ga naar intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden