Meer dan een jong en goed stel hersens

Ze lopen rond op universiteit en sociëteit en pikken hun beste medestudenten eruit. Student recruiters zijn de voelsprieten van het bedrijfsleven....

UvA-studente Business Economics Marieke Ebbing (23) heeft haar status als academisch toptalent te danken aan een feest voor het Amsterdamse Studenten Corps. Ze organiseerde het feest voor veel minder geld dan was begroot. De penningmeester van het corps, die studenten wierf voor het wervings- en selectiebureau Ebbinge & Company, was daar zo van onder de indruk dat hij haar rekruteerde voor Ebbinge.

In de Nederlandse studentensteden lopen enkele honderden studenten zoals Ebbing rond. Zij houden voor wervings- en selectiebureaus enkele tienduizenden medestudenten in de gaten. Als ze iemand geschikt vinden en als daarna ook de recruiter van het bureau een goede indruk heeft, komt de student in het bestand als ‘kandidaat’. Dat is wat waard: het bureau gaat voor de kandidaat op zoek naar stages en werk en helpt met sollicitatietrainingen. Ook nadat de student aan een baan is geholpen, blijft het contact bestaan.

Het laten werven van studenten door studenten is geen gimmick. De twee grootste bureaus, Ebbinge & Company en YER (Young Executive Recruitment), vertrouwen vrijwel volledig op hun student recruiters voor de aanvoer van bijna afgestudeerde topstudenten. De vraag naar jong talent is bij bedrijven altijd hoog, crisis of niet, zegt Cathelijn Kloeze, consultant bij YER. Als de economie aantrekt, neemt die vraag alleen maar toe.

De studentenwervers zijn bijzonder goed in het vinden van goede kandidaten. Negen van de tien kandidaten die bij Ebbinge worden voorgedragen, zijn geschikt, zegt Marjolein Hes-Deiters, consultant bij Ebbinge. Bij de open sollicitaties – studenten die kandidaat willen worden zonder dat ze zijn gevraagd – is die score lager. ‘Negen van de tien zijn ongeschikt.’

De talentenspotters ontvangen voor hun speurwerk een provisie, soms een bonus. Ebbinge en YER zeggen niet graag hoeveel ze hun studentenwervers betalen voor een kandidaat. Geld moet niet de motivatie zijn, vinden de bureaus.

‘Als je het goed doet, is het een aardige bijbaan’, zegt Kloeze van YER. Van Beuningen en Partners, een derde speler op de markt, is openhartiger. Een talentenscout ontvangt 10 euro voor een geschikt cv, 40 euro als de kandidaat ergens op sollicitatie mag, en 200 euro als er voor die persoon ook een contract uitrolt, zegt consultant Ernestine Numan.

De studenten zijn die vergoeding wel waard: de bureaus ontvangen zelf een percentage van het jaarsalaris als een bedrijf een kandidaat in dienst neemt, of een vast bedrag per aangenomen sollicitant. Met grote bedrijven hebben de wervings- en selectiebureaus doorlopende contracten; het hele jaar door worden vers afgestudeerden op sollicitatiegesprek gestuurd. Jaarlijks brengen Ebbinge en YER tussen de 1.500 en 2.500 studenten onder bij bedrijven.

Ebbinge-oprichter Pier Ebbinge begon in 1988 met studentenwervers. Elk jaar komen er volgens hem maar vijfhonderd echt getalenteerde mensen op de arbeidsmarkt. ‘Echte talenten’, zegt Ebbinge, ‘hebben niet alleen talent, maar ook het talent om met hun talent om te gaan. Ze hebben discipline, kijken goed om zich heen, zijn bescheiden en weten snel hoe de hazen lopen.’

De scouts zoeken voornamelijk studenten uit studies economie, bedrijfskunde, technische (toegepaste) studies en rechten. Geschikte kandidaten studeren in een gestaag tempo en halen hoge cijfers – vanaf een 7,5 gemiddeld. Daarnaast zijn het mensen met nevenactiviteiten, een netwerk – lees: studentenvereniging, studievereniging, sportvereniging – of andere eigenschappen waarmee ze boven het maaiveld uitsteken. Het helpt als je niet te specifiek bent in je carrièrewensen, want dan ben je moeilijker te plaatsen.

Voor alles over werk en carrière: VKBanen.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden