Advertentie van Ahrend

Wat is dit?

'Advertentie van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van de Persgroep. De journalisten van de Volkskrant zijn hier niet bij betrokken.

Meer creativiteit, meer focus: laat stilte terugkeren op je kantoor

Onze werkomgeving verandert snel. Met open kantoren, flexibele werkplekken en multimedia zijn we meer verbonden dan ooit. Tegelijkertijd zijn we meer afgeleid en gestrest dan ooit. We zijn omgeven door geluid. Overal en altijd. Het is tijd om stilte terug te brengen op onze werkplek. Voor meer creativiteit, meer focus. Voor rust.

Als je aan het werk bent, kan het minste geluid al een afleiding veroorzaken. Gemiddeld worden we op kantoor zo’n 50 tot 60 keer per dag onderbroken. Het kan wel 20 minuten duren om weer op hetzelfde concentratieniveau als voor de onderbreking te komen. Niet alleen ontstaat er productiviteitsverlies maar is het percentage fouten ook hoger; namelijk tot 50 procent meer.

De Silence CALL brengt stilte terug op onze werkplek Beeld Ahrend

Werken met te veel geluid om je heen, heeft ook een slechte invloed op onze gezondheid. In een kantoortuin met te veel prikkels melden werknemers zich dan ook 62 procent vaker ziek dan werknemers die in een omgeving met de juiste akoestiek. Waar stilte verdwijnt, wordt de kans op burn-out, depressie, hartziektes en alzheimer groter. Zelfs de ergonomie leidt eronder; medewerkers maken namelijk minder ergonomische aanpassingen aan hun meubilair in een kantoor met veel geluid en afleiding.

Silence is not the absence of sound, but the presence of space

Omringd door stilte werken we effectiever en voelen we ons vitaler. Met minder stress, minder fouten en minder ziekteverzuim. En stilte voedt onze creativiteit en het vermogen om innoverend te denken. Niet voor niets zegt maar liefst 65% van de creatieven rust of absolute stilte nodig te hebben om hun beste werk te doen. Stilte helpt ons focussen op onze eigen gedachtes en gevoelens, waardoor we in staat zijn nieuwe oplossingen voor problemen te bedenken.

De Silance CALL Beeld Ahrend

Toch is een open kantoortuin zeker niet slecht. Sommige mensen gedijen op geluid en reuring op de werkvloer en de samenwerking tussen collega’s en verschillende afdelingen verloopt soepeler. Een goede open werkplek biedt daarom de juiste balans tussen privacy en focus en heeft ruimte voor interactie en samenwerking, zodat jij de vrijheid hebt om te kiezen hoe je wil werken. Plaats bijvoorbeeld een belcel of andere space-in-space oplossing. De Silence CALL brengt stilte terug op onze werkplek. De akoestische telefooncel antwoordt op de toenemende behoefte aan flexibiliteit, activiteit gerelateerd werken en dempt door de samenstelling van de wanden tot 47 dB. It’s time to make a CALL for silence.

Kijk voor meer informatie over de Silence CALL, proef-, koop- of leasemogelijkheden op callforsilence.ahrend.com

De journalisten van de Volkskrant zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden