Meelachen

Het meisje staat zo dicht boven op het doelwit, missen kan ze niet. Zelfs niet met de kromme pijl die ze heeft aangelegd. De pijl steekt door een gat in haar boog, hij kan alleen maar recht vooruit. Zes pijlen liggen op de grond. Ze hebben hun doel niet gemist, ze zijn alleen onverrichterzake teruggekeerd. Twee kleuterjuffen in groene poloshirtjes hebben dit onderdeel van de Internationale Kinderdag onder hun hoede. Hoezo internationaal? Het enige buitenlandse dat hier te zien valt, zijn de karikaturen van Michelle en Barack Obama.


Wat een verbeten uitdrukking heeft de achterste van de twee juffen op haar gezicht. Maakt ze zich zorgen over de afloop? Zij houdt de tekening vast die Michelle Obama moet voorstellen. Vijf pijlen liggen voor Michelle op de grond. Vijf keer is ze getroffen, maar geen pijl heeft haar doorboord. Er wordt een foto genomen, nu ligt voor altijd vast dat Michelle Obama onkwetsbaar is voor de pijlen van de Pyongyang 15 september Kinderopvang. Slechte beurt van de juf. Wat wil je ook, als er geen punt aan de pijlen zit, maar een zuignap? Hadden ze dan met echte pijlen moeten schieten? Dat zouden ze in het land van de Obama's hebben gedaan. Daar schieten kinderen zelfs met echte geweren.


De andere juf, zij houdt de beeltenis van Barack Obama vast, hoeft zich minder zorgen te maken. Eén pijl is het gelukt haar tekening te doorboren. Hoewel, gelukt: waarom is hij aan de voorkant blijven hangen? Hij had dwars door het papier heen gemoeten, het gat is groot genoeg. Maar zo ziet het er beter uit voor de foto. Slimme juf. Gat prikken, pijl aan het gat hangen en dan een van de kinderen laten aanleggen. Een meisje. Zo geëmancipeerd zijn ze in Noord-Korea.


Opgelucht kunnen de ouders hun telefoons en fototoestellen richten. Het was op het nippertje, helemaal links staat een man die zijn telefoon niet gebruikt om te fotograferen, maar om te bellen. Hij kijkt even boos als Michelle. Hij wil net rapporteren dat de Pyongyang 15 september Kinderopvang niet aan de vaderlandslievende verwachtingen voldoet. Nu hoeft dat niet meer, Barack Obama is dodelijk getroffen, de foto is het bewijs. Links van het midden ontbloot de enige andere man in het gezelschap zijn tanden, hij lacht. Straks zullen de anderen van harte meelachen.


Updates: Twitter.com/HansAarsman

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden