Medische top Radboud zegt vertrouwen in bestuur op

De medische top van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen de raad van bestuur van het ziekenhuis en heeft de drie directeuren verzocht op te stappen....

Van onze verslaggeefster Anja Sligter

De hoogleraren waren donderdagavond in vergadering bijeen, het zogenoemde stafconvent. Zij hebben ook de Stichting Katholieke Universiteit laten weten geen vertrouwen meer te hebben in de raad van bestuur.

Het stafconvent kan alleen een oproep doen aan de directeuren vrijwillig terug te treden of een dringend advies neerleggen bij de stichting, die toezicht houdt over het ziekenhuis en de uitvoering controleert.

Het Radboud heeft vrijdag laten weten dat het hartcentrum voor onbepaalde tijd dicht blijft. Deze week verscheen een vernietigend rapport van externe deskundigen over het hartcentrum. De Inspectie van de Gezondheidszorg verbood daarna onmiddellijk alle hartoperaties. Als gevolg van slechte leiding en foute procedures zouden zeven patiënten zijn overleden.

Inmiddels hebben veertig patiënten en nabestaanden hun klachten op papier gezet. Zij voldeden daarmee aan de oproep van de Stichting Hartpatiënten samen een rechtszaak tegen het Radboud aan te spannen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden